Abi Longfellow heeft dringend een nieuwe donornier nodig.
Volledig scherm
Abi Longfellow heeft dringend een nieuwe donornier nodig. © rv

“Geef me alstublieft een kans om te leven”: terminaal zieke Abi (15) heeft dringend donornier nodig

Toen de Britse regering een wetswijziging aanbracht om een duur medicijn voor de doodzieke Abi Longfellow beschikbaar te maken, dacht het meisje dat haar leven gered was. Enkele maanden later hangt het opnieuw aan een zijden draadje: als het meisje niet snel een donornier krijgt, zal ze sterven.

10 reacties

  • paul vdkerckhove

    6 jaar geleden
    Er zijn genoeg nieren te krijgen maar die éne juiste nier vinden is hét probleem ....
  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    Leen Steven, ze kunnen geen organen gebruiken van iemand die dood is, wel van iemand die kunstmatig in leven gehouden wordt, van zodra je dood bent rotten je organen meteen.... en ja, ik wil best, maar wie wil een nier van een 60-jarige ?
  • D.j. Falco

    6 jaar geleden
    Wanneer gaan zenu eindelijk eens organen gebruiken van overledenen... hier moeten dringend meer acties rond gelanceerd worden.
  • Benny Vdput

    6 jaar geleden
    Zo.n jong meiske moet toch in aanraking komen voor een donornier. Zonder op de media een oproep te doen .misch is het wel beter zo gehoord te worden zodat mensen ervan weten zodat dokters of wie dan ook hazr niet achteruit schuiven
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Hopelijk kan iemand met een geschikte nier die tiener depaneren zodat ze ettelijke decennia bovenaard zou kunnen mogen vertoeven