Politie en ontmijningsexperts bij de plaats van de ontploffing.
Volledig scherm
Politie en ontmijningsexperts bij de plaats van de ontploffing. © EPA

Gezin met jonge kinderen verantwoordelijk voor bomaanslagen op Indonesische kerken

Bij een reeks zelfmoordaanslagen op christelijke kerken zijn in Indonesië zeker 11 personen om het leven gekomen. Meer dan 40 anderen raakten volgens de politie gewond. De explosies gebeurden tijdens de zondagmis, in een tijdspanne van enkele minuten, in Surabaya, de op een na grootste stad van het land op het eiland Java. In totaal zouden drie kerken getroffen zijn. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen. Volgens de politie is één familie verantwoordelijk.

20 reacties

  • Olivier Nelis

    6 jaar geleden
    IS heeft niks met religie te maken. IS is ideologie. De islam erkent 3 heilige schriften, dus onverdraagzaam? Ik woon al 5 jaar in Indonesië (10 in zuid oost Azie) en het grote verschil met onze westerse wereld is dat het de mensen niks uitmaakt welke godsdienst een ander heeft. Misschien kunnen ze daar in Europa iets van leren...
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    waarom zouden we dan geen syriestrijders met open armen en vooral met alle voordelen en geld ontvangen?moet toch kunnen.ze blazen zichzelf op,maar dat ze dat ginder doen,zonder ons te treffen.alweer bedankt nutteloze eu.
  • Rik Vangaal

    6 jaar geleden
    Betaalden die kerken niet?. Want behalve geweld is afpersing van minderheden in Indonesië couranr. Europa is niet onschuldig: 'primitieve' gemeenschappen worden daar van hun gronden verjaagd om er palmoliplantages van te maken. Palmolie om in de EU biodiesel te produceren. Die bio-toevoeging werd door de EU verplicht. Milieuramp én menselijke ramp.
  • Juliette Francois

    6 jaar geleden
    Totaal kierewiet, het zichzelf opblazen is dan weer een pluspunt.
  • Hafi Bouu

    6 jaar geleden
    Hoe kan je ingodsnaam je kinderen dit laten doen hun eigen leven en van onschuldig mensen nemen dit is waanzinnig