© Rondinella

Zo maak je komaf met stinkende sandalen

Geen betere schoenen dan frisse sandalen tijdens zomerse temperaturen. Last van geurtjes? Met deze tips maak je komaf met stinkende sandalen!

cityfashion

Stop ze in de diepvriezer

Vreemd dat open sandalen gaan stinken? Helemaal niet! Bij gesloten schoenen vangen je sokken zweet op, bij sandalen trekt dit rechtstreeks in de zool. Een vreemde, maar efficiënte tip? Stop je sandalen in een plastic zak en laat ze een nachtje in de diepvriezer zitten. Zo bevries je de bacteriën die geurtjes veroorzaken!

Citrusvruchten tegen geurtjes

De verse schil van een sinaasappel, pompelmoes, citroen of limoen doet wonderen voor stinkende sandalen. Leg een verse schil een nachtje in je sandalen en laat de natuurlijke oliën zijn werk doen. Goodbye geurtjes!

Strooi zuiveringszout

Last van hardnekkige geurtjes? Strooi een flinke dosis zuiveringszout in je sandalen en laat het poeder een nachtje de geur absorberen. Tip: door zinkoxide te mengen met zuiveringszout krijg je een poeder dat niet alleen geurtjes bestrijdt, maar ook schimmelwerend werkt.

Snel fris? Water en azijn!

Je sandalen snel fris laten ruiken? Sproei een mengsel van water en gedistilleerde witte azijn op je schoenen. Vooral de randen van de zool houden vocht vast, dus vergeet dit plekje zeker niet. Half uur aan de lucht laten drogen…Klaar!

Stop wasverzachterdoekjes in je sandalen

Wasverzachterdoekjes zijn onmisbaar in elk huishouden, maar wist je dat ze ook komaf maken met stinkende sandalen? Rol een of twee doekjes tot een bal en stop ze in je schoenen. De verfrissende geur van de doekjes trekt in je schoenzolen en het overtollige vocht (zweet dus) wordt geabsorbeerd. Hallo frisse sandalen!

Zoveel paar schoenen hebben je kids écht nodig

© Naturino

Nieuwe schoenen voor je kids kopen, blijft natuurlijk een leuke shopping-uitstap. Maar hoeveel schoenen is te veel? Van sneakers tot stevige stapschoenen, zo veel paar schoenen hebben je kids écht nodig!

Sportieve sneakers

Iedereen draagt graag sneakers, ook je kids! Tijdens een schooluitstap of playdate, sneakers blijven de beste vrienden van kindervoetjes. Kijk naar de zool en stabiliteit van de sneaker. Een stevig model voorkomt voetproblemen op lange termijn!

Feestelijke schoenen

Communiefeesten, huwelijken of verjaardagen op de agenda? Ook je kids mogen gerust hun beste beentje (letterlijk!) voorzetten. Een feestelijke schoen, een leren veterschoen of classy ballerina bijvoorbeeld, is altijd de investering waard.

Frisse sandalen

Fingers crossed dat het een warme zomer gaat worden. Door de warmte zwellen kindervoetjes op en extra wrijving zorgt voor pijnlijke blaren. Een frisse, maar stevige sandaal is dus onmisbaar in hun schoenenkast. Tip: een sandaal met gemakkelijke klittenband is perfect voor kleine kinderhandjes.

Stevige stapschoenen

Flinke boswandeling of citytrip gepland? Een paar stevige stapschoenen is een must. Let erop dat ze tegen een stootje kunnen. De voetjes van je kids mogen niets merken van regen, wind of koude. Investeren in een stevige wandelschoen of laarsje is dus de boodschap!

Zo snel groeien kindervoeten

© Falcotto

Kindervoetjes, ze kunnen wel eens sneller groeien dan je denkt. Maar wanneer is het tijd om welk type schoen aan te schaffen? Wij geven je tips!

Zoveel groeit een kindervoetje per jaar

Niet elk kind is hetzelfde natuurlijk, maar toch kunnen we een gemiddeld cijfer plakken op hoeveel een kindervoetje groeit per tijdsperiode. De voeten van kinderen tussen één en drie jaar groeien om de vier maanden telkens één schoenmaat. De voeten van vier- en vijfjarigen groeien één schoenmaat per half jaar en kinderen tussen zes en zeven jaar hebben iedere acht maanden een grotere schoenmaat nodig.

Vanaf de acht tot tien jaar behouden kinderen ongeveer een jaar dezelfde schoenmaat. Rond het begin van de puberteit (rond de dertien jaar) kan het groeiproces wel plots een spurt nemen. Check daarom de maat van je kids elke drie maanden.

De eerste schoentjes

Jonger dan 9 maanden? Dan is een slofje of sokje meer dan genoeg. Over het algemeen beginnen je oogappels te lopen tussen één en anderhalf jaar (met schoenmaat 21).

Dit is dan ook het moment voor eerste stapschoenen! Kies voor een lichte schoen uit soepel leder die het voetje genoeg ruimte geeft. Let ook op de zool: een buigzame (rubber!) zool voorkomt dat ze uitschuiven en geeft voldoende ondersteuninig. Ook veters zijn een must: ze zorgen ervoor dat schoentje optimaal aansluit. Tip: hogere modellen geven iets meer steun.

De beste ondersteuning voor kindervoetjes

Zodra je kinderen zelfstandig kunnen wandelen, is het tijd voor iets stevigere kinderschoenen. Het is belangrijk dat je op voorhand zowel de lengte, breedte en hoogte van het voetje zo goed mogelijk in kaart brengt (een 3D voetscan kan hierbij zeker helpen).

De juiste schoen (eentje die niet knelt) vormt de botstructuur van hun voetjes in de juiste richting. Kies daarom voor een schoen met een flexibele loopzool, stevig hielstuk (inclusief voldoende bewegingsvrijheid), ademende materialen en een ronde neus.

Last but not least: zolang hun voeten blijven groeien kies je beter voor kwaliteit in plaats van kwantiteit!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer