In een verpakkingsvrije winkel kan je droge voeding zoals pasta in bulk kopen en in je eigen potjes meenemen.
Volledig scherm
PREMIUM
In een verpakkingsvrije winkel kan je droge voeding zoals pasta in bulk kopen en in je eigen potjes meenemen. © Carline Vandercruyssen

Onze reporter test afvalsparende tips: "Leven zonder plastic, een kwestie van routine"

Vissen sterven ervan, vogels stikken erin: iedereen kent intussen de gruwelijke gevolgen van te veel plastic op het milieu. Maar het kan ook anders, zo wil de campagne ‘Mei Plasticvrij’ tonen, want leven zonder plastic is echt wel mogelijk. Of niet? Wij deden een week lang de test.

5 reacties

  • Dirk De Coninck

    6 jaar geleden
    Nog een tip : stop met water in plastic-fles te kopen ; stap simpelweg over naar leidingwater, eventueel met een Brita- filterfles; idem voor spuitwater : maak het zelf met Sodastream; wij zijn van 4 pmd zakken per 2 weken naar een halve gegaan; gedaan met sleuren en zeulen met flessen; tel daarbij de verminderde CO2 uitstoot ; succes!
  • Rudi Risack

    6 jaar geleden
    Plastiek heeft zijn nut zoals veel zaken waar we mee rond onze oren geslagen worden. Er is één grote oorzaak van de miserie en dat zijn de mensen die zich niet houden aan regels en respect voor de natuur. Plastiek zou niet in de oceaan drijven mocht iedereen dit op de reglementaire wijze verwijderen. Vuilbak of recycleren.
  • walter Bogaert

    6 jaar geleden
    allemaal zeer onhygiënisch. laten vallen en terug in de pot doen, met de handen scheppen enz...geef mij maar biologisch afbreekbare verpakking
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    De ECO-intifada tegen plastic probeert ons weer vruchteloos een politieke-correct schuldcomplex te dwangvoederen. Daar trappen wij niet in. Een Duitse studie vorig jaar gepubliceerd in "Environmental Science and Technologie" berekende dat meer dan 90 % van het plastic afval dat in zee wordt geloosd afkomstig is vanuit 10 rivieren, 8 Aziatische en 2 Afrikaanse, in staten zonder degelijke afvalophaling en verwerking.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Kent je de reclame van G.Clooney met zijn koffie, al gezien ,wie niet ,wel zo'n capsules zou men 50 x duurder moeten maken ,de plastiek berg van zo'n dingen zijn enorm en voor niks nodig als je niet te lui bent een dergelijke koffie te maken met de expresso kannetje op zijn Italiaans en duizenden keren opnieuw te gebruiken zonder plastiek afval.