iStock
Volledig scherm
© iStock

Vrouw uit Lubbeek laat 1,3 miljoen euro na aan Vlaams Dierenwelzijnsfonds

DierenHet Vlaamse Dierenwelzijnsfonds heeft een gift gekregen van zowat 1,3 miljoen euro. "Het gaat om een 62-jarige vrouw uit het Vlaams-Brabantse Lubbeek die in haar testament heeft vastgelegd dat haar nalatenschap ten goede moet komen van de dieren", zo meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) zondag. De gift is dubbel zo groot als de totale ontvangsten van het fonds in een heel jaar.

51 reacties

  • Ivan Vanderzeypen

    6 jaar geleden
    Schandalig dat er nog kosten af gaan. Bij zo een schenkingen moet de minister ervoor zorgen dat het bedrag integraal naar het goede doel gaat.
  • censor

    6 jaar geleden
    Hopelijk wordt het goed besteed, en niet dat er van die centjes aan de vingers blijft plakken.
  • Viviane Van Oosterwijck

    6 jaar geleden
    1,3 miljoen ? Eerlijk bijeengewerkt ?
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    hoe kan je hier nu op tegen zijn? Ze had het ook kunnen opdoen aan dure prul of verre reizen en dan had niemand niks geërfd. Het staat iedereen vrij met zijn centen te doen wat ie wil. Nijdig zijn omdat het gekozen goede doel niet overeenkomt met wat jij zou hebben gekozen, is nogal bekrompen. Denken dat jij dé maatstaf bent waaraan elke andere levende persoon moet voldoen, slaat echt nergens op.
  • danny verbeeck

    6 jaar geleden
    Jammer dat er veel verloren gaat aan al de overheden. Dieren mogen er blij mee zijn . Geld kan o.a. gebruikt worden in dierenasielen . Kosten die moeten gemaakt worden voor de opvang van dieren , die op straat werden gezet door zogezegde dierenvrienden . Vooral als ze op vakantie moeten gaan.