De sneeuw valt vandaag overvloedig in het zuiden van Frankrijk.
Volledig scherm
De sneeuw valt vandaag overvloedig in het zuiden van Frankrijk. © Meteo Languedoc

Uitzonderlijk weerfenomeen in Zuid-Frankrijk: meer dan halve meter sneeuw in mei

Ongewone taferelen in Zuid-Frankrijk, toch voor de maand mei. In vier departementen is code oranje afgekondigd en gewaarschuwd voor felle sneeuwval. In sommige streken viel er vandaag al meer dan een halve meter en zijn wegen afgesloten. De sneeuw, veroorzaakt door een koudefront, zal ook vannacht en morgen nog in bakken naar beneden blijven vallen. En, opvallend: terwijl het bibberen geblazen is in Frankrijk, baadt Scandinavië in de zon.

54 reacties

  • princen yvon

    6 jaar geleden
    Je moet lokale fenomenen en fenomenen op wereldniveau scheiden. Fenomenen op lokaal niveau zijn statistisch veel wisselvalliger dan fenomenen op wereldniveau. Met gebeurtenissen op lokaal niveau kan je alles beweren, maar die beweringen zijn waardeloos. De opwarming in de poolzones daarentegen lijkt een constante te zijn.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Klimaat opwarming, nee verandering, nee verwarring, nee ontregeling? Het wordt stilaan compleet belachelijk om de natuurlijke variaties in het klimaat op de mens af te schuiven, terwijl die klimaatveranderingen al miljarden jaren met of zonder de mens plaatsgrijpen...
  • Theo Deweerdt

    6 jaar geleden
    Beter niet meer klimaatopwarming noemen maar : klimaatontregeling.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    de straalstroom problemen hebben niets mar dan ook niets te zien met klimaatopwarming maar dan wel met het stilvallen van hun "motor" m.n. onderzeese schauwen in sé vulkanen die stilgevallen zijn en/of weinig activiteit vertonen. Tijdens het middeleeuws optimum groeiden er perziken in Vlaanderen en was er in de Nederlanden een aanzienlijke en gekende wijn teelt.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    En weer die domme commentaren over de opwarming van de aarde ! Dat betekent niet dat het warmer wordt hé, dat betekent dat de natuur in de war is, koud waar het warm zou moeten zijn en warm waar het normaal koud is.