© rr

VIDEO. Deze wereldgoal bezorgt Dessel onverhoopte zege tegen Lommel

Dankzij een late wereldgoal van Kevin Janssens kon Dessel Sport promovendus Lommel SK kloppen in de play-offs. De Desselse middenvelder kwam in balbezit op eigen speelhelft vlakbij het middenveld en verraste doelman Clepkens met een harde pegel die prachtig in doel viel. Een winnend doelpunt dat wellicht een lang leven zal leiden.

fvh

Lommel stond erbij en keek ernaar. Voor stijger Lommel, dat als enige club in de play-offs een licentie heeft, is dit al de tweede nederlaag op drie in deze nacompetitie. Het zorgde voor tandengeknars bij de Limburgers, die de hand in eigen boezem moeten steken. Zowel in de eerste helft als na rust miste Lommel meer dan een handvol kansen, maar ze werden gemist of een attente doelman Wim Kustermans stond in de weg.

De Desselse goalie hield voor rust de nul op het bord en hield Wouter Scheelen tot tweemaal toe van een vroege voorsprong. Bovendien miste de Lommelse aanvoerder tot tweemaal samen met Vermeiren precisie om te scoren. Dessel, dat vier basisspelers miste door blessure en schorsing, had amper iets in de pap te brokken.

Tweede helft

Ook na rust toonden de bezoekers zich het gevaarlijkst, maar ze kwamen op een wat gelukkige manier vanop de stip op voorsprong na een lichte fout van Ofori op de ingevallen Sula. Baeten (op Clepkens) en Rosario, die gehinderd werd in volle ren, kwamen dicht bij de gelijkmaker. Aan de overzijde stuitten zowel Sula als Valcke op alweer een secure doelman Kustermans. Nadat De Bruyne juist over lobde, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte nadat Haagen een vrijschop van Janssens mooi inkopte.

Vijf minuten later kwam Diezelfde Kevin Janssens in balbezit op eigen helft en hij knalde vanop afstand de 2-1 tegen de touwen voorbij een verbouwereerde doelman Clepkens. Lommel drong nog aan maar de drie punten bleven tegen alle verwachtingen in bij de thuisploeg.

Donderdag trekt Dessel naar Lommel, dat slechts 3 op 9 haalt in de Play Offs. Amateurclub Knokke prijkt aan de leiding met 9 op 9.

Doelpunten: 53’ Sula 0-1, 79’ Haagen 1-1, 84’ Janssens 2-1.

Gele kaarten: Rosario, Janssens, Gaethofs.

Dessel: Kustermans, Smet, Lenaerts, Haagen, Vosters, Gerits, Baeten, Ofori (55’ Rosario), Yagan (90’ Peers), Janssens, Vansimpsen.

Lommel: Clepkens, Swers, Cauwenberg, Neven (86’ Gaethofs), Santermans, Vermijl (66’ Valcke), Brebels, Gueruoi, Scheelen, De Bruyn, Vermeiren (46’ Sula).

Scheidsrechter: Gert Deckers.