Zo maak je met steak een fris zomergerecht: Italiaanse tagliata met venkel en aardbei
Aangeboden door LidlJe houdt van een goede steak maar wil die weleens in een lichter gerechtje integreren? Maak dan tagliata, een Italiaanse schotel waarbij het vlees in dunne reepjes bij een salade wordt geserveerd. Best of both worlds!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 rumsteaks
olijfolie
1 venkel
200 g aardbeien
1 bosje basilicum
100 g rucola
100 g Parmigiano Reggiano
Voor de dressing:
1 sinaasappel
1 tl mosterd
100 ml olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Haal de rumsteaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf ze in met olijfolie.
2. Laat een grillpan heet worden en leg het vlees in de pan. Bak 3 à 4 minuten aan elke zijde voor een rosé bakwijze (afhankelijk van de dikte van de steak).
3. Snijd ondertussen de venkel in flinterdunne plakjes en de aardbeien in kwartjes. Hak de basilicum grof.
4. Haal het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie 5 à 10 minuten rusten.
5. Maak de dressing: Pers de sinaasappel en meng met de mosterd en de olijfolie tot een lekkere vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
6. Doe de rucola, de venkel, de aardbei en de basilicum in een grote mengkom en meng er de vinaigrette onder.
7. Verdeel vervolgens de salade over de borden en rasp er de kaas overheen.
8. Snijd het vlees in plakjes en dresseer het op de salade. Kruid met peper en zout.
Zin om dit te combineren met een fris lentesoepje? Probeer onze komkommer-prei soep!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
-
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenboutfilets 3 tomaten 2 rode uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 venkel 80 g gemengde groene sla 2 teentjes knoflook bosje verse tijm 1 tl paprikapoeder 2 el balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) 1 stokbrood olijfolie peper en zout -
Lidl
Hartverwarmend ontbijtje: wentelteefjes met warm fruit en mascarpone
Zomervakantie! Dat betekent ook: geen ochtendrush, waarbij je nog snel een verdwaalde turnzak ergens vandaan plukt. Neem de tijd voor een uitgebreid ontbijt en verwen je kroost met deze lekkere wentelteefjes. Laat de kinnekessuiker in de kast staan, en kies voor warm fruit, mascarpone en munt als frisse topping. -
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
-
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
Op zoek naar inspiratie voor een homemade dessertje om te serveren voor je bbq-gasten? Deze schattige ijstaartjes zijn gegarandeerd een hit: krokante zandkoekjes, romig vanille-ijs met verse mango en een fris limoenlaagje met pistache on top. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
Zomerse lunch à la Scandi: krokante desemtoast met zalm en komkommersalsa
-
Lidl
Hartverwarmend herfstig: prei-aardappelsoep met krokante spekjes
-
Lidl
Altijd reden om te vieren: zachte perentaart met mascarpone
Zin in zoete verwennerij? Ook als je niet de skills hebt van een volleerd patissier, bak je deze perentaart met mascarpone gegarandeerd met succes. De pecannoten zorgen voor extra crunch, terwijl de tijm een nieuwe smaak toevoegt aan al die zoetigheid. -
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 4 maatjes natuur met ui 1 avocado 16 boontjes 4 lente-uitjes 8 kerstomaatjes 2 el fijngehakte bieslook 2 el fijngehakte peterselie enkele blaadjes basilicum 2 dikke sneden bruin brood 1 limoen boter peper en zout -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerEida Lam
Eida Lam