© Walter Saenen

Parket bevestigt: onderzoek naar kippenbedrijf draait rond informaticafraude en gesjoemel met BTW

Het Antwerpse parket bevestigt maandag dat Stefan C. (47) en Bénédicte P. (37) uit Waasmunster, de zaakvoerders van het bekende kippenbedrijf Smits Pluimveeprodukten in Heist-op-den-Berg, zijn aangehouden “op verdenking van informaticafraude, fiscale valsheden en gesjoemel met de BTW-aangifte”.

dvd

Uw krant berichtte maandag over huiszoekingen en verhoren naar aanleiding van een onderzoek bij Smits Pluimveeprodukten in Heist-op-den-Berg. Het Antwerpse parket bevestigt maandag dat dat onderzoek werd gestart naar aanleiding van aangiftes van factuur- en etiketfraude. “Dat leidde zaterdag 12 mei en zondag 13 mei tot diverse verhoren en huiszoekingen op het bedrijf in Heist-op-den-Berg en bij de zaakvoerders” zegt parketwoordvoerster Stéphanie Chomé. “Het onderzoek wordt gevoerd door de sectie Ecofin van het parket Antwerpen.”

Volgens het parket zijn er “ernstige aanwijzingen dat het softwaresysteem waarmee het bedrijf facturen en leveringsbonnen genereerde, misbruikt werd zodat lagere hoeveelheden vleeswaren op de bonnen vermeld werden dan de werkelijk geleverde hoeveelheden. Over eventuele inbreuken op de wetgeving rond de voedselveiligheid wordt nog volop onderzoek gevoerd.”

Het parket Antwerpen wenst naar eigen zeggen te benadrukken dat het bijzonder zwaar tilt aan fraudemechanismen die de voedselketen en de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER