Direct naar artikelinhoud
iPhone-bug

iPhone-gebruikers, kijk uit voor de 'black dot of death'!

De bug is actief in de versies 11.3 en 11.4 beta van besturingssysteem iOS. Beschikt uw iPhone over 3D Touch, dan kan het probleem verholpen worden.Beeld REUTERS

Een bug in de iPhone-berichtendienst iMessage van Apple kan je berichtenapp doen crashen. Open vooral geen berichten met de zwarte bol emoji (⚫). Gelukkig is de 'black dot of death' niet zo dodelijk als hij klinkt.

Blijkbaar leven we in een tijd waar we plezier halen uit het laten crashen van iemand anders apps. Want dat is wat de 'black dot of death' doet. Het kwaad zit niet in de zwarte emoji zelf (⚫), maar in een fout in de berichtendienst van Apple.

Een YouTube'er die door het leven gaat als 'EverythingApplePro' creëerde een tooltje om iMessage te doen crashen. Je stuurt eigenlijk een aaneenschakeling van duizenden karakters met de zwarte emoji mee. De iPhone krijgt de tekst niet verwerkt waardoor de berichtenapp crasht. Zelfs je iPhone opnieuw opstarten brengt geen zoden aan de dijk.

Eén oplossing

De enige oplossing is de 3D Touch. Mocht u zo'n bericht ontvangen hebben en is de app vastgelopen, druk dan hard op de home-knop. Er opent zich dan een 'snelle actie'-menu waar u een nieuw bericht kunt opstellen. Dat zou de bug moeten oplossen. Verwijder nadien het bericht met de zwarte emoji. Beschikt uw iPhone niet over 3D Touch, dan heeft u pech.

De bug is actief in de versies 11.3 en 11.4 beta van besturingssysteem iOS. Apple werkt volgens techologiewebsite Mashable aan een oplossing.