© Tom Palmaers

Spitsstrook op E313 en E314 moet Limburger uit file halen

De nieuwe spitsstrook op de E314 richting Lummen zal lopen van Wilsele tot in Aarschot. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts gisteren aangekondigd. Oorspronkelijk zou de strook maar tot Holsbeek worden aangelegd. “Ook het onderzoek naar twee spitsstroken op de E313 tussen Beringen en Lummen loopt en dit dossier ziet er veelbelovend uit”, zegt de N-VA-minister.

Yves Lambrix

Een spitsstrook is een extra rijstrook (meestal de pechstrook) op de autoweg die op drukke momenten kan worden opengesteld voor het verkeer. Volgens Weyts is de verlenging van de nieuwe spitsstrook op de E314 tot Aarschot de beste oplossing om de file richting Limburg in de avondspits te doen verdwijnen. De werken, onder andere de aanleg van een zwaardere fundering, staan volgend jaar gepland. “De E314 gaat daar dus naar drie rijstroken, wat de capaciteit met 33 procent zal verhogen”, aldus de minister. Hij trekt in totaal 50 miljoen euro uit voor vlotter verkeer op de E314. Zo zal in 2019 het viaduct in Lummen worden aangepast.

“Ook op het erg drukke stuk E313 tussen Beringen-Paal en Lummen laat ik momenteel de aanleg van spitsstroken in beide richtingen onderzoeken. Ik kan nu al zeggen dat dit er veelbelovend uitziet”, besluit Ben Weyts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer