Theo Francken heeft er een "allerlaatste redmiddel" bij om gezinnen te kunnen uitwijzen.
Volledig scherm
Theo Francken heeft er een "allerlaatste redmiddel" bij om gezinnen te kunnen uitwijzen. © Photo News

Beslissing wekenlang stilgehouden: gesloten centrum voor gezinnen met kinderen

Illegale gezinnen met kinderen die weigeren het land te verlaten, kunnen vanaf juli worden opgesloten in aparte woningen tot hun repatriëring. De maatregel kreeg al veel kritiek, maar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken ziet de regeling als allerlaatste redmiddel om hen te kunnen uitwijzen.

160 reacties

  • Frank Louman

    6 jaar geleden
    de laatste verantwoordelijkheid ligt bij de ouders en niet de regering.
  • dirk de smet

    6 jaar geleden
    als ik het goed snap misbruiken ze hun kinderen om hier rechten te hebben ,goed bezig belgie,ze verdienen hier meer aan allerlei tegemoet komingen dan wij met te gaan werken ,weet ge wat belgie ik ga niet meer werken voor vooruitzichten 0 wie gaat mij subsidies geven denk je 0,land van de achterlijke kindjes
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Vermits Francken deze beslissing wekenlang verzwegen heeft begrijpt hij zelf ook wel dat het nogal omstreden is. Het idee van die gezinshuisjes is niet slecht maar de plaatsing ervan, in een gesloten centrum met gevangenisregime, is een 'ietsje' overdreven.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Tot vorig jaar waren er nog vijfhonderd reacties op de streken van de Theo .Nu nog 158 . Zijn verhaal loopt ten einde . Mensen met gezond verstand hebben de dubbele houding van de Theo door. Das normaal want ,al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald ze wel .
  • Lut Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    Zeer simpel ... vliegtuig charteren en terug naar afkomst ... In de states, canada, australië lukt dat wel, waarom hier niet ???