Ondanks de lage pensioenen in ons land ontsnappen veel 65-plussers aan de armoede omdat ze eigenaar zijn van hun woning. Als je enkel naar het inkomen kijkt, is 14,2 procent van de 65-plussers arm. Kijk je zowel naar het inkomen als naar het vermogen, dan slinkt die groep tot 1,4 procent.
Volledig scherm
Ondanks de lage pensioenen in ons land ontsnappen veel 65-plussers aan de armoede omdat ze eigenaar zijn van hun woning. Als je enkel naar het inkomen kijkt, is 14,2 procent van de 65-plussers arm. Kijk je zowel naar het inkomen als naar het vermogen, dan slinkt die groep tot 1,4 procent. © thinkstock

65-plusser met eigen woning ontsnapt aan armoede na pensioen

Ondanks de lage pensioenen in ons land ontsnappen veel 65-plussers aan de armoede omdat ze eigenaar zijn van hun woning. Als je enkel naar het inkomen kijkt, is 14,2 procent van de 65-plussers arm. Kijk je zowel naar het inkomen als naar het vermogen, dan slinkt die groep tot 1,4 procent. Dat schrijft De Tijd vandaag, op basis van twee studies van de Antwerpse academici Ive Marx en Sarah Kuypers.

176 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    reken jullie het vermogen van de politiekers ook mee voor de berekening van hun pensioen ? ken er een groot deel die nog gaan mogen betalen in plaats van krijgen dan aan het pensioen fonds ...
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Gino Denil diegene die in Duitsland in de vuilbakken scharrelen zijn die NOOIT hebben willen werken ,diegene die gewerkt hebben hebben iets opgebouwd en komen met pensioen in Duitsland rond.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het slechtste land voor pensioenen, Duitsland, moet de norm niet worden, raf peeters. Daar scharrelen gepensioneerden in vuilnisbakken op zoek naar wat bruikbaars. Of laten we anders ook het Europese land nemen met de laagste inkomstenbelasting als norm voor onze belastingen. Dat is in Bulgarije met een flat tax van 10%.
  • Gerda Peeters

    6 jaar geleden
    Het zijn grote schandalen hier in Belgie !!! Mijn moeder is ook pas overleden he 7 maart !!! Normaal trok ze nog pensioen de 17 maart he !!!Krijgt dat niet meer waar gaat dat geld naar toe ??????
  • Fred Fourgon

    6 jaar geleden
    Jozef van Buynderen, u kletst maar wat uit uw nek. Er zijn zoveel mogelijke redenen waarom niet iedereen een eigen woning kan verwerven. En als iedereen die "bouwt" niet het geld moest voorgeschoten krijgen werd er nog amper gebouwd. DAT is de realiteit. Op de poef, simpel natuurlijk.