thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"N-VA bereidt bocht richting statiegeld voor": stad Antwerpen vraagt invoering

In een brief aan Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) zegt het stadsbestuur van Antwerpen overtuigd te zijn "dat statiegeld voor blikjes en flesjes een mogelijke oplossing is om het zwerfafval te verminderen". Opmerkelijk, aangezien de N-VA van burgemeester Bart De Wever zich tot nu toe hevig tegenstander heeft getoond van statiegeld. De partij bereidt dan ook een bocht voor, schrijft Het Belang van Limburg. N-VA zegt dat haar standpunt niet veranderd is.

143 reacties

  • Jenten Janssens

    6 jaar geleden
    Maak de containerparken weer gratis , het zwerfvuil probleem was in de tijd opgelost , tot 2012 ......
  • Peter Smets

    6 jaar geleden
    De belastingbetaler gaat miljoenen euro's besparen. En zullen de belastingen dan omlaag gaan? Natuurlijk niet.
  • Kevin Perremans

    6 jaar geleden
    Beter dat Antwerpen de mensen betaald !!! Voor het uren in fille staan . En ook een gezondheids premie telkens je er komt . Want die fille zorgt voor zeer vuile lucht die we inademen als we er in staan . Vernieuwing wordt ondergang !!!
  • Franc saas

    6 jaar geleden
    Ik ben geen NVA stemmer , jammer genoeg hebben ze dikwijls gelijk ,maar het is nu eenmaal zo .Maar nu zijn ze hun slogan waardig ...de kracht van verandering !! waarom nu ineens van idee veranderen .
  • Alan Janssen

    6 jaar geleden
    Statiegeld gaat niet werken... gaat enkel leven duurder maken en inefficiënter. In duitsland zit trouwens meestal glas in de automaten... vandaar minder zwerfvuil!