De kleine Laila wordt in de armen gedragen door een familielid. Het acht maanden oude meisje wordt vandaag nog begraven.
Volledig scherm
De kleine Laila wordt in de armen gedragen door een familielid. Het acht maanden oude meisje wordt vandaag nog begraven. © REUTERS

Geweld in Gaza: Palestijnse baby omgekomen na inademen van traangas, opnieuw hevige protesten verwacht

In Gaza is bij het geweld dat sinds gisteren geëscaleerd is, een Palestijnse baby van acht maanden omgekomen. Het meisje is gestikt nadat Israëlische soldaten traangas hadden afgevuurd. Dat meldt het ministerie van Gezondheid. Minstens 58 mensen zijn gestorven bij de confrontaties tussen Palestijnse manifestanten en Israëlische soldaten, 2.771 anderen zijn gewond geraakt. Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben vandaag al 11 doelwitten van de Palestijnse beweging Hamas aangevallen. "Alle terroristische activiteiten zullen een streng antwoord krijgen", zegt het leger.

189 reacties

  • Benny Marcelo

    6 jaar geleden
    Overal ter wereld waar een iets of wat belangrijke moslimgemeenschap is zijn er problemen, en dan bedoel ik godsdienstgerelateerde problemen. Zelfs hier in België op plaatsen waar enige concentratie is.
  • Mady Vermeulen

    6 jaar geleden
    "Israël bestaat niet. Niet zeveren". Israël bestaat wel degelijk. Door te ontkenning van de Palestijnen dat Israël bestaat voelt Israël zich gedwongen om haar bestaan te verdedigen.
  • Jan Van Dijck

    6 jaar geleden
    Als je daar heen gaat gebruik uw verstand en neem geen baby mee , hun eigen schuld
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Het Israëlische leger verdedigt hun grens. Ze hadden gewaarschuwd dit te doen. Hamas heeft daar nota van genomen en zendt duizenden mensen naar de grens. Ze offeren ze voor de 'goede' zaak. Of laat ons zeggen, ze offeren ze om de wereldwijde opinie tegen de Israeli’s te krijgen. Dit is hen grotendeels gelukt. Proficiat!
  • Mike Vanluyten

    6 jaar geleden
    Peggy neen ze namen kinderen mee om als schild te gebruiken. Ze weten dat Israel het recht heeft om zich te verdedigen en met scherp te schieten.