De moeder van de 8 maanden oude baby Leila al-Ghandour rouwt bij haar lijkje.  “Ik betreur de dood van elke mens, zelfs van de 55 terroristen”, zegt de Israëlische ambassadrice Frankel (rechts).
Volledig scherm
De moeder van de 8 maanden oude baby Leila al-Ghandour rouwt bij haar lijkje. “Ik betreur de dood van elke mens, zelfs van de 55 terroristen”, zegt de Israëlische ambassadrice Frankel (rechts). © AFP / Dalemans

"55 dode Palestijnen waren allemaal terroristen": Reynders roept ambassadrice op het matje

"De 55 Palestijnen die gedood zijn in de Gazastrook waren allemaal terroristen." Die zware uitspraak deed Simona Frankel, de Israëlische ambassadrice in België, vanmorgen bij de RTBF. "Ik betreur de dood van elke mens, zelfs van de 55 terroristen die geprobeerd hebben om de grens over te steken", zei Frankel. Onder de doden gisteren waren ook een tiental kinderen, waaronder een baby die zou omgekomen zijn door traangas. Premier Michel zegt "gechoqueerd" te zijn door de uitspraak en vraagt een internationaal onderzoek naar de gebeurtenissen. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders roept Frankel op het matje.

380 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Emma Van Hout: de werkloosheid bedraagt daar bijna 50 %. Degenen die in Israël werkten, raken al jaren niet meer op hun werk! Zelfs de mensen op de Westbank die naar hun werk in Israël gaan, worden soms urenlang opgehouden en gepest aan de checkpoints!
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De invloed van terreurgroep Hamas is nog altijd enorm. Als zelfs moeders hun baby al meebrengen naar het oorlogsgebied. Doet denken aan de gesluierde vrouwen in ons land onder druk van de familie.
  • Jos Plessers

    6 jaar geleden
    Wat wil België zijn neus weer tussen hun zaken steken?Los eerst hier in België onze sores es op.Hier krijgen ze t al niet in orde...
  • Robin Roels

    6 jaar geleden
    Het grootste respect voor de Palestijnen, maar potverdikke kijk nu eindelijk eerst eens naar je eigen land, want het trekt op niets voor de moment met al die immigranten, en de komende jaren wordt het werkelijk verschrikkelijk.
  • Johan De Clercq

    6 jaar geleden
    Nee, Emma ze hebben geen werk,..... er is geen werk.......