Dieven gaan driest te werk en blazen geldautomaat op

© mmv

Aan het winkelcentrum Gouden Kruispunt in Tielt-Winge is afgelopen nacht een geldautomaat van KBC opgeblazen. De daders zijn er naar alle waarschijnlijkheid met de geldkoffer vandoor. Gewonden vielen er bij de explosie niet en de schade voor de omgeving is beperkt. Het onderzoek naar de daders is in handen van de Leuvense federale gerechtelijke politie.

mmv

De lokale politie Hageland werd dinsdagochtend rond 04.30 uur verwittigd van de explosie maar meer dan waarschijnlijk vond die al een uur eerder plaats.

“Dat zou rond 03.30 uur gebeurd zijn”, zegt burgemeester Rudi Beeken van Tielt-Winge. “Het lijkt erop dat de daders gas in de automaat hebben gespoten en dat vervolgens tot ontploffing hebben gebracht. Die mensen wisten dus zeer goed hoe ze te werk moesten gaan. Ze zijn er waarschijnlijk ook vandoor gegaan met de geldkoffer maar hoe groot de buit precies is, is niet duidelijk.”

Doordat de explosie in de geldautomaat zelf plaatsvond en niet daarbuiten, bleef de schade voor de omgeving beperkt. Enkele brokstukken vlogen wel tot op het terras van een naburig café en vernielden de glazen afscheiding en enkele stoelen. Gewonden vielen er ook niet.

De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse voor een onderzoek, net als het labo van de federale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen