Gisteren en morgen staking, maar vandaag houdt Brussels Airlines normaal vluchtschema aan

© Photo News

De vluchten van Brussels Airlines verlopen dinsdag volgens schema, tussen twee dagen van pilotenstaking in. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij. “We hebben normale operaties vandaag en het is kalm op de luchthaven”, zegt woordvoerster Wencke Lemmes.

Alleen de langeafstandsvluchten die maandag door de staking niet konden vertrekken, kunnen dinsdagochtend uiteraard ook niet terugkeren. Die vluchten (naar Afrika, Noord-Amerika en India) zijn afgelast. Ze werden al meegerekend in de 75 procent afgelastingen van maandag. De dinsdag geplande langeafstandsvluchten vertrekken wel zoals gepland, aldus de woordvoerster.

Nog twee vluchten zijn dinsdag geannuleerd (Edinburgh en Milaan), maar dat heeft volgens Brussels Airlines niets te maken met de staking. Wel met technische problemen.

LEES OOK. Piloten en directie zonder akkoord uit elkaar: woensdag nieuwe verzoeningspoging

De piloten van de luchtvaartmaatschappij legden maandag het werk neer. Ze zullen dat woensdag opnieuw doen. Brussels Airlines moet daardoor telkens drie kwart van de vluchten schrappen. Elke stakingsdag kost de maatschappij naar eigen zeggen 4,7 miljoen euro. In totaal worden meer dan 60.000 passagiers getroffen.

Het sociaal conflict draait rond onder meer pensioenen, lonen en de balans tussen werk en privé. Overleg met de vakbonden leverde maandag nog niets op. Woensdag worden de gesprekken voortgezet.

LEES OOK. Brengen de piloten Brussels Airlines schade toe op een cruciaal moment?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen