De Amerikaanse regisseur Spike Lee.
Volledig scherm
De Amerikaanse regisseur Spike Lee. © Photo News

Spike Lee haalt uit naar (het racistische Amerika van) Donald Trump

De Amerikaanse regisseur Spike Lee heeft zijn terugkeer naar het internationaal filmfestival van Cannes in de verf gezet met een vernietigende toespraak op het racistische Amerika van Donald Trump. 

5 reacties

  • Vic Smeets

    6 jaar geleden
    Fatsoenlijk Vlaanderen zal weer eens reageren... Als je praat over een van de meest succesvolle regisseurs in amerika toen dan op zijn minst het respect dat hij verdiend.....
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Maakt die nog films, je ziet hem daar meestal gewoon treurig bij de New York Knicks wedstrijdjes zitten, die winnen ook nooit wat.
  • Sylke Buysse

    6 jaar geleden
    Spike Lee zou beter es een film maken over de talrijke (zwarte) racistjes binnen de diverse Black Panther offspins & andere BLM's en wat DIE momenteel allemaal durven vertellen & uitspoken..... Verder verwijs ik bij deze naar wat Kanye West recent zei over "victim"-mentaliteit bij een deel van de zwarte bevolking.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Spike is bovenal zelf een racist en een geflopte regisseur, dat gezeur over racisme blijft maar duren in de united States of stupid.
  • johan De Coninck

    6 jaar geleden
    De ironie wil dat Spike Lee zelf een racist is. Hij liet zich nog niet zo lang geleden ontvallen toen hij een gemengd koppel zag dat hij daarvan walgde en zin had om te kotsen.