Margot Cloet.
Volledig scherm
Margot Cloet. © Zorgnet Icuro

Ziekenhuizen waarschuwen De Block: "Je kan niet blijven besparen zonder ongelukken"

36 reacties

  • Nancy Bauters

    6 jaar geleden
    De besparingen hebben niet alleen invloed op de verpleegkundigen. Ook het personeel die instaat voor de administratie moeten het met minder doen. Wij werken ook tot 21u en ook in het weekend en feestdagen. Moeten flexibel zijn, het gaat niet goed met de witte sector. Maar dat willen ze niet zien in Brussel. Jammer
  • Ilse LMegens

    6 jaar geleden
    Besparingen op personeel lijdt tot burn out....dus kosten verplaatsen zich naar ziekteverzekering.... Beter investeren in voldoende personeel waardoor ook betere zorg aan patienten kan gegeven worden....waardoor deze ook sneller en beter genezen....of had Maggy het zo nog ni bekeken?
  • jeroen jansen

    6 jaar geleden
    Er is massaal veel verspilling in onze gezondheidszorg. Te veel en nutteloze onderzoeken, bijna gratis voor patienten (eender wie!), en veel te dure dokters en specialisten. Allemaal betaald door de belastingbetaler. ONHOUDBAAR.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Net als de politiekers mag je specialisten en directeurs van ziekenhuizen bij de categorie graaiers zetten,en daar wringt het schoentje.
  • RONNY BRUGHMANS

    6 jaar geleden
    Hoe komt het dat België tachtig nutteloze ministers heeft en dikbetaald terwijl doe arme verpleegkundigen zich moeten uitsloven voor hun job dat verdient respect en die anderen maar graaien zonder rood op hun wangen , ik heb nog niet veel dikke verpleegkundigen gezien madam de pompadour
  1. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan
  2. PORTRET. Michel Leclercq (84): van rotjoch tot miljardair achter Decathlon
    PREMIUM

    PORTRET. Michel Leclercq (84): van rotjoch tot miljardair achter Decathlon

    Over en uit voor het depot van Decathlon in Willebroek: de sportketen schrapt tegen het einde van dit jaar 132 jobs. Dat terwijl de sportartikelenverkoper al vijftien jaar enorme winsten boekt: zo’n 17 miljoen euro per jaar in ons land alleen. Geniet daar ook van: oprichter Michel Leclercq (84). Met 4,8 miljard euro een van de rijkste mensen van Frankrijk. Niet slecht voor een wees zonder diploma. Portret van de man die 48 jaar geleden op een bijzonder plek en manier begon met Decathlon.