President Poetin kroop zelf achter het stuur van een vrachtwagen.
Volledig scherm
President Poetin kroop zelf achter het stuur van een vrachtwagen. © EPA

"Aanhoudende wil van Rusland om de internationale wetten met voeten te treden": Washington veroordeelt brug naar Krim

De Verenigde Staten reageren scherp op de opening van de nieuwe brug tussen het Russische vasteland en de Krim. De inhuldiging door Russisch president Vladimir Poetin is een poging van Moskou om "de illegale annexatie te consolideren" van het schiereiland "dat deel uitmaakt van Oekraïne". Dat zegt de woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Heather Nauert.

15 reacties

  • frans Vullings

    6 jaar geleden
    Washington veroordeeld alles wat de Russen (Poetin) doet maar de wereld zou een boycot moeten instellen tegen de us
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Goed van Poetin.
  • Vladimir De Leeuw

    6 jaar geleden
    steeds twee maten en twee gewichten. In de Krim heeft de bevolking zich via een referendum akkoord verklaard. En wat is er in Kosovo gebeurd? En wat met Israel, zoals hier al werd aangehaald?
  • geert vingerhoets

    6 jaar geleden
    als er iemand is die moet zwijgen zal het de VS wel zijn het continent waar zij op wonen is ook niet van hen ze hebben de plaatselijke bevolking uitgemoord of verdreven naar reservaten
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    usa met 2 maten en 2 gewichten ! Israel mag zoveel land inpalmen als het wil hé maar de Krim is ALTIJD al Rusland geweest en zit vol met Russen die in een referendum in 2014 waar jullie niet van houden natuurlijk voor 95 % voor aansluiting terug bij Rusland kozen ! dus demokratisch en zeer logisch. Krim was in handen van Oekraïne terechtgekomen na val USSR + staatsgreep anti-Russen Poroschenko !!