Vrouwen huilen in een vluchtelingenkamp vlak buiten Tripoli. Archieffoto.
Volledig scherm
Vrouwen huilen in een vluchtelingenkamp vlak buiten Tripoli. Archieffoto. © EPA

Amnesty klaagt situatie van vluchtelingen en migranten in Libische detentiekampen aan: "Europa medeplichtig aan misbruik"

Amnesty International trekt opnieuw aan de alarmbel over de situatie van vluchtelingen en migranten in Libische detentiekampen. De ngo hekelt daarbij "een beschamend Europees beleid". De Europese overheden zijn "medeplichtig aan de misbruiken" in de detentiekampen omdat ze de Libische autoriteiten en kustwacht steunen bij het onderscheppen op zee, zo luidt de beschuldiging.

47 reacties

  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    IDIOTEN instelling hopenlijk nemen ze jullie graaisubsidies af.
  • Erwin Borloo

    6 jaar geleden
    Dan moet amnesty Libie maar aanpakken, altijd hetzelfde , Europa moet iedereen maar opvangen. En hervestigen dan nog, dat is de illegale migrantenstroom aanmoedigen. Wat als er in Europa ook gefolterd wordt? Worden we daan ook gerust gelaten?
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Waarom is Europa schuldig .Het is juist door zo'n pamperorganisaties dat de vluchtelingen blijven toestromen.Dat amnesty en de rest het is gaat uitleggen dat Europa vol zit .Wij moeten heel de wereld niet helpen en binnenhalen het enigste dat we daar mee bereiken is dat Europa daardoor ook in de knoei geraakt .En welk werelddeel gaat ons dan helpen.Niemand want wij hebben het ons zelf aangedaan
  • walter boelen

    6 jaar geleden
    snap het niet goed het zijn toch afrikanen in Afrika en die ook in Afrika horen te blijven waar is het probleem
  • José Lippens

    6 jaar geleden
    Amnesty is verantwoordelijk voor een deel van de CO2 uitstoot door hun nutteloze vliegtuigreiskes en bootreizen de twee meest vervuilende vervoermiddelen.