woensdag 16 mei 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Christophe Snyders. Rl

Vanavond drie promovendi gekend

Als Torpedo vanavond de 1-3-voorsprong van de heenwedstrijd niet uit handen geeft, kan de Hasseltse club voor de derde keer in negen seizoenen promoveren naar eerste provinciale. Uiteraard zal tegenstander Schoonbeek-Beverst de rode uitloper niet uitrollen, maar …

“Dan moeten we het helemaal anders aanpakken dan zondag”, stelt T1 Yves Beckers, die met lede ogen aanzag hoe zijn elftal geen vuist kon maken.

“We waren verrast door hun gretigheid. Dit was ook niet meer het Torpedo dat we in januari versloegen. Mijn spelers hadden misschien verwacht het zielloze Torpedo te kunnen bekampen, maar in de plaats ervan kregen we een herboren Torpedo te zien. Het zal zeker moeilijk worden. Eenmaal scoren zal wel nog lukken. Maar tweemaal scoren zonder een tegengoal te moeten incasseren, dat is een ander paar mouwen. Het is nu aan mij om de groep weer op scherp te zetten. De mentale frisheid zal een grote rol spelen. We draaien een heel constant seizoen, ons bobijntje is misschien af, terwijl Torpedo’s seizoen eigenlijk pas echt begonnen is sinds de overname door Alain Hermans.”

Geloof

“Dat is misschien wel waar”, beaamt Torpedo-spits Christophe Snyders. “Sinds Alains komst waait er een nieuwe wind binnen de spelersgroep. Bij zijn aanstelling heeft hij simpele en duidelijke richtlijnen meegegeven. Hij deed ons ook opnieuw in onszelf geloven, want het kon toch niet dat de ploeg, die vorig seizoen op een haar na het kampioenschap heeft gemist, plots al haar kwaliteiten kwijtgespeeld was.” (gesi)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws