De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions. © EPA

Washington wil illegaal de VS ingebrachte kinderen gescheiden van ouders in militaire basissen onderbrengen

De regering van Donald Trump gaat onderzoeken of ze vier militaire basissen in de Verenigde Staten kan gebruiken om er kinderen onder te brengen die illegaal de grens zijn overgestoken. Dat meldt de Washington Post vandaag.

8 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Een schandaal dat men kinderen wil laten boeten voor het gedrag van hun ouders. De VS verwerpt alle westerse waarde en normen en profileert zich meer en meer als de Sovjet unie ten tijde van Stalin.
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Precies 85 jaar terug in de tijd als ik de acties van sommige 'presidenten' en praat van sommige mensen hier hoor. Zielig.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    maar wel abortus verbieden en geen pil of dergelijke voor vrouwen alles om minder kinderen of beter leven voor moeders afnemen (subsidie)wereldwijd! steek ze liever in Xx dan zorgen nooit geboren te worden Mensen rechten enkel voor ?????
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Daar kan Francken nog veel gaan bijleren
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Ook hier worden kinderen alleen naar hier gestuurd om daarna een 10 tot 20 familieleden te kunnen laten overkomen. In naïef Europa is alles mogelijk. Amnestie zal wel helpen want ze hebben schrik om actie te voeren in regio's waar echte mistoestanden zijn zoals China, Noord-Korea, Rusland enz.