© Para Mi

Heeft je jeans vorm verloren? Zo krijg je ze weer als nieuw!

Die favoriete jeans die je weigert weg te gooien? Die kan vast wel wat meer vorm gebruiken. Met deze handige tips wordt je uitgerokken jeans weer als nieuw!

cityfashion

Warm water en de droogkast

Voor één keertje mag het, je jeans in de wasmachine stoppen. Trek je jeans binnenstebuiten, kies voor een kort wasprogramma en stel je machine in op maximum 40 graden. Het warme water en de snelle bewegingen van je machine zorgen ervoor dat de vezels van je broek zich samentrekken en dus opnieuw iets strakker zit. Maak hier wel geen gewoonte van: wanneer je je jeans op wamer dan 30 graden wast, loop je het risico dat ze krimpt en de kleuren vervagen. Was je ze wamer, kies dan dus altijd voor een kort wasprogramma én doe het slechts per uitzondering.

Nog zo’n andere boosdoener, de droogkast, zien we in dit geval door de vingers. Laat je jeans voor maximum 10 minuten drogen op een gemiddelde stand.

Wasverzachter en heet water

Heeft je jeans slechts op enkele plekken vorm verloren? Probeer de truc met wasverzachter en heet water eens uit. Meng drie porties heet water (een portie = net zo veel als er in je dopje van je wasverzachter past) met één deel vloeibare wasverzachter in een verstuiver en spuit op de plekken die je wil krimpen. Een rondje in de droogkast en klaar!

Strijken maar

Een snelle hack om je jeans terug vorm te geven? Was je jeans (op de manier dat we hierboven hebben uitgelegd) en leg je nog vochtige jeans op je strijkplank. Ga aan de slag met je strijkijzer op de middelste stand tot je broek volledig droog is. Goodbye uitgerokken jeans!

Met deze hacks gaat je favoriete jeans langer mee

© Liu Jo

Behoort jouw blue jeans tot je meest gedragen kledingstukken? Dan wil je waarschijnlijk zo lang mogelijk plezier hebben van dit onmisbaar basisstuk. Met deze hacks gaat je favoriete jeans langer mee!

Steek je jeans niet in de wasmachine

hack om zo lang mogelijk plezier te hebben van je jeans? Steek je exemplaar zo weinig mogelijk in de wasmachine! Door te wassen verliest je jeans kleur en vorm waardoor je broek te los of te strak komt te zitten. Toch gemorst? Een sopje van lauw water en ontvettende shampoo verwijdert de vlek zonder wasbeurt.

Wist je dat de vriezer weleens de beste vriend van je denim kan zijn? De koude maakt komaf met bacteriën die geurtjes veroorzaken én het natuurlijk slijtageproces van je jeans wordt vertraagd. Win-win!

Laat je jeans drogen aan de buitenlucht

Wanneer je je jeans in de droogkast steekt, verslijt je broek sneller door de hitte en droogte. Laten drogen aan de buitenlucht is dus een veel betere optie! Geen tijd om Moeder Natuur haar werk te laten doen? Zet je droogkast dan op de allerlaagste stand en kies voor het kortste programma.

How to wear: het wikkeljurkje

© Ichi

Een super veelzijdig jurkje dat niet mag ontbreken in je kleerkast? Een wikkeljurk! Hot dit seizoen, lekker fris en een echte boost voor je figuur. Zo draag je wikkeljurkjes!

De wikkeljurk: flatterend voor elk figuur

Wist je dat deze tijdloze jurk wonderen kan doen voor je figuur? Door de iconische V-vorm verlengen wikkeljurkjes je bovenlichaam, ideaal als je een zogenaamd 'appelfiguur' hebt.

Onzeker over je buikje? Ook dan is een wikkeljurk perfect: door de plooitjes aan de taille lijkt je buikje kleiner.

Ligt jouw zwaarste punt op je heupen? Met een wikkeljurk breng je alles in balans en creëer je een sexy zandloperfiguur.

De perfecte wikkeljurk: eentje die past, inclusief details

Regel nummer één: zorg dat je wikkeljurk de juiste maat heeft. Een te groot exemplaar zorgt voor te veel inkijk, een te kleine maat maakt je bovenlichaam optisch zwaarder.

Op zoek naar een wrap dress met lange mouwen? Less is not always more. Door de klassieke snit mogen de mouwen van je wikkeljurk iets extra hebben (te simpele mouwen maken je wrap dress snel te braaf). Denk aan wijd uitlopende mouwen of kies voor enkele opvallende details.

Zo combineer je de wikkeljurk

Van belangrijke meeting tot verfrissende cocktails op een terrasje, wikkeljurkjes zijn gepast voor elke gelegenheid. Maar wat doe je als het te koud is om je jurk zo te dragen? Een basic cardigan is niet voor niets onmisbaar in je kleerkast, maar ook een klassieke blazer of jeansvestje vormen een dream team met een wikkeljurk.

Anno 2018 kan je je wikkeljurk gerust ook over een jeans dragen. Kies je bovendien voor een exemplaar in een donkere kleur of eentje met een grote print, dan creëer je een optisch afslankend effect: win-win!

De schoenen maken de wikkeljurk

Wanneer je wrap dress boven de knie eindigt, kan je gerust platte schoenen dragen. Een loafer, muiltje of sandaal past perfect bij de zomerse vibe van deze jurk. Eindigt je jurk onder je knie? Kies dan voor hakken (een sleehak of pump bijvoorbeeld), die heb je nodig om je benen optisch te verlengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer