Welke kaaskroketten zijn de beste?

In een brasserie of een taverne staan ze op de kaart, als een van de succesgerechtjes: kaaskroketten. Een klassieker. Ook thuis worden ze graag op tafel gezet. Dennis Broeckx, de kok van L’Epicerie du Cirque, en Frédéric Van Tricht, kaasmeester, bakten twaalf verschillende kroketten en proefden verschillende korsten en kazen. De korsten wilden ze lichtbruin en knapperig, de kaas als vulling niet te papperig.

André Peeters, foto’s Wim Daneels

Zo deden we de test:

Aanbod In elke supermarkt vind je kaaskroketten, in de meeste zelfs twee soorten. Wij kozen in de eerste plaats huismerken.

Bakken Op iedere verpakking staan instructies voor de bakwijze. Die is bijna altijd dezelfde: 5 min. in frituurvet van 175 °C.

Locatie De blinde test had plaats in Bar Palmier, Volkstraat 13, Antwerpen. Die sluit aan bij L’Epicerie du Cirque.

Voedingswaarde Pure Daphné en Horeca bevatten de meeste calorieën: 223 kcal/100 g. 365 het minste aantal: 187.

Vetten Primo en Sélection Carrefour melden de kleinste hoeveelheid vetten: 10 g/100 g; Boni gaat met 13,5 g het hoogst.