Enkele Syrische burgers getuigden van ademhalingsmoeilijkheden na een aanval op Saraqib op 4 februari.
Volledig scherm
Enkele Syrische burgers getuigden van ademhalingsmoeilijkheden na een aanval op Saraqib op 4 februari. © AFP

OPCW: "Chloor gebruikt bij Syrische aanval"

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bevestigt dat chloor is gebruikt tijdens een aanval in februari in het Syrische Saraqib. Dat stelt de OPCW woensdag in een persbericht. Een onderzoeksmissie van de OPCW bracht deze week een rapport uit over het gebruik van chloor als "een chemisch wapen op 4 februari 2018".

4 reacties

  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Het OPCW heeft 2 gasflessen onderzocht die de rebellen hadden overhandigd als zijnde gasflessen die vanuit een helikopter werden gegooid. Men heeft, volgens het rapport, heel waarschijnlijk sporen van chloor gevonden.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Overroepen feit en onbetrouwbaar resultaat. Dat chloor kan evengoed van die zogenaamd gematigde rebellen komen als van Assad! Getuigen? En wat dan met die getuigenissen van kinderen die verklaren dat zij plots gehospitaliseerd werden en "ontsmet" terwijl hen niets overkomen was? Die zullen zeker niet in het Westers kraam passen?
  • Franky Hooghe

    6 jaar geleden
    Chloor ?? een modern leger als dat van Assad zal wel iets beter en effectiever hebben dan chloor , de Duitsers hebben dat massaal gebruikt in de 1 WO met pover resultaat en zijn vlug op iets anders overgestapt .
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    chloor is géén chemisch wapen en wordt overal gebruikt om te desinfecteren, trouwens daarmee is niets gezegd over wie het dan wel was die chloor gebruikte ... kan dus vanalles zijn !! doch sterk overroepen dus allemaal om Assad de verdoemenis in te sjotten !