© dke

Communicatiewetenschappen populair aan UAntwerpen, vertalers en tolken niet

Bij de eerste dag van het academiejaar staat het aantal inschrijvingen voor de UAntwerpen op 17.677. Dat is twee procent minder dan vorig jaar, maar het aantal kersverse studenten stijgt wel licht.

Maaike Floor

Generatiestudenten worden ze genoemd, de jongeren die na hun middelbaar voor het eerst aan hogere studies beginnen. Bij de UAntwerpen zijn er dit jaar 3003 ingeschreven, tegenover 2987 vorig jaar. “Een lichte stijging van 0,54 procent, maar daar zijn we wel tevreden mee”, zegt Peter De Meyer van UAntwerpen.

Het totale aantal studenten ligt met 17.677 wel wat lager dan de 18.038 van vorig jaar. “Het kan wel zijn dat daar tot 14 oktober nog wat bijkomen omdat er studenten zijn die zich na de tweede zit nog opnieuw moeten inschrijven.

Bij de verschillende studierichtingen valt vooral op dat Communicatiewetenschappen populair is. Van zestig studenten vorig jaar, groeit de richting nu naar 90 studenten. Ook geneeskunde zit in de lift: die richting gaat van 55 naar 67 studenten. Sociaaleconomische wetenschappen, chemie, revalidatiewetenschappen en diergeneeskunde zitten eveneens in de lift.

Toegepaste taalkunde (vertalers/tolken) trekt heel wat minder studenten dan vorig jaar. Toen startten er 121 studenten, nu zijn dat er maar 85. Opvallend daarbij is dat de richting voor de zomer het oude gebouw in de Schildersstraat, tegenover het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, moest verlaten om in te trekken in de Stadscampus.

Biologie zakte van 61 naar 48 eerstejaars, farmaceutische wetenschappen van 138 naar 113 en ook conservatie-restauratie, biologie, bio-ingenieurswetenschappen en rechten daalden in populariteit.

Lees maandag het hele artikel in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER