© pn

Wie maakt de trouwjurk van Meghan Markle? Alle speculaties op een rijtje

Het houdt fans van het Britse koningshuis en de media al maanden bezig: in welke jurk trouwt Meghan Markle? De speculaties bereiken stilaan hun hoogtepunt en de een is zekerder van zijn stuk dan de andere. Het antwoord kennen we pas op zaterdag 19 mei, maar in aanloop naar de grote dag zetten we graag nog één keer alle opties op een rij.

vwh

Ralph & Russo

Bij de Britse krant The Daily Mail zijn ze het zo goed als zeker omdat anonieme bronnen uit koninklijke kringen en de modewereld het zeggen: Meghan zal een jurk van het Britse modehuis Ralph & Russo dragen, het duo dat ook de jurk maakte die de brunette droeg op haar verlovingsfoto’s. En hoewel de hele wereld wacht op details, claimt het dagblad die al te hebben. De jurk zou volledig handgemaakt zijn en zo’n 100.000 pond (113.765 euro) kosten. Medewerkers hebben prins Harry in april zelfs een kantoor van het label zien verlaten. Ook de bookmakers zetten in op deze ontwerpers en zijn zelfs gestopt zijn met het aannemen van nieuwe weddenschappen “omdat mensen toch al lijken te weten in welke jurk ze zal trouwen.”

Roland Mouret

Maar niet iedereen is daar zo zeker van. Meghan Markle en de Franse designer Roland Mouret zijn heel goede vrienden. Een trouwjurk van zijn hand zou hun vriendschapsband alleen maar versterken. De twee leerden elkaar kennen in een lift in Istanbul, waarin hij aan Meghan zou gezegd hebben dat hij haar wilde kleden. Mouret staat naar verluidt op de gastenlijst, samen met onder meer Victoria Beckham. Die laatste ontwerpt de jurk alvast niet. Dat heeft ze eerder zelf in een interview bevestigd.

Christopher Bailey

Volgens mensen uit de mode-industrie is de kans dan weer groot dat Markle kiest voor Christopher Bailey, creatief directeur bij het op en top Britse luxemerk Burberry. De voorbije maanden tipte zelfs The Daily Mail, waar ze nochtans zo zeker zijn van hun stuk, hem als mogelijke ontwerper.

Erdem

Vorige maand kondigde modeontwerper Erdem Moralioglu aan dat zijn merk Erdem de PR weer in eigen handen zou nemen, in plaats van het werk uit te besteden aan een bureau. Deze move werd gezien als voorbode van een grote aankondiging (die tot nu toe nog niet is gekomen). Daarbij komt dat de ontwerper een Canadees is, en laat Canada nu net het land zijn waar Markle ‘Suits’ opnam. Bovendien woont de man nu, net als haar in Londen.

Alexander McQueen

Misschien treedt Markle gewoon in de voetsporen van haar schoonzus Kate Middleton, die in 2011 haar jawoord aan prins William gaf in een bombastische creatie van Sarah Burton voor Alexander McQueen. Bij de bookmakers werd er zoveel gewed op de naam, dat ze het gokken in februari al even on hold moesten zetten. Sceptici zeggen echter dat het flauw zou zijn dat ze Kate nadoet en ook de Amerikaanse ontwerpster Vera Wang - die zelf niet achter de tekentafel kroop voor Markle - ziet het niet gebeuren. “Een theatrale jurk zoals Kate zal het - volgens mij - niet worden. Ze gaat immers niet trouwen met een toekomstige koning”, zei ze begin deze maand aan Harper’s Bazaar.

Stewart Parvin

In januari ging de naam Stewart Parvin een tijdje over de tongen omdat hij al achttien jaar de styling doet van koningin Elizabeth II. Hij ontwierp in 2011 nog de trouwjurk van Zara Phillips . Maar volgens fans slinken de kansen dat hij het wordt omdat Meghan Markle veel moderner is qua stijl.

De underdog

Volgens Susan E. Kelley, de vrouw achter de site What Kate Wore waarop looks van Kate Middleton en andere royals worden geanalyseerd, is Meghan Markle momenteel te hip om vaak voor dezelfde designers te kiezen en wil ze verschillende ontwerpers aandacht schenken. Daarom twijfelt ze aan de favorietenrol van Ralph en Russo. Volgens haar intuïtie kiest Markle voor Roland Mouret of zelfs een underdog van Britse bodem. Andere merken die in overweging worden genomen zijn onder meer Elie Saab, J. Mendel, Antonio Berardi, Inbal Dror en Misha Nonoo (die de Prins en Meghan naar verluidt aan elkaar voorstelde). Het kan dus werkelijk alle kanten uit.

De grote ontknoping zie je op zaterdag 19 mei. Bij ons en hier kan je het huwelijk van het jaar op de voet volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer