Horecazaken in provinciaal domein sluiten de deuren vanwege toenemende agressie

© gvh

© gvh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De uitbaters van de Beach Club en de kiosk op recreatiedomein De Ster sluiten hun deuren. Taverne De Brokkelink overweegt om in juli en augustus voortaan te sluiten. Volgens de uitbaters is dat een gevolg van toenemende agressie en doodsbedreigingen.

Guy Van Vliet

Nadine Van Meervenne, die samen met haar man Jean de Beach Club en kiosk uitbaat in provinciaal domein De Ster, gooit de handdoek in de ring. “Onze concessie loopt nog tot 2019, maar we stoppen”, klinkt het. “We hebben lang over deze beslissing nagedacht. We staan hier sinds 1973, toen er nog niet eens een afsluiting was. Het was plezant werken, er was elke dag een kermisgevoel. Nu is het helemaal anders. Dit is geen familiedomein meer”, aldus een geëmotioneerde Nadine Van Meervenne tijdens een persmoment van Vlaams Belang.

Vooral het gedrag van allochtone jongeren ligt volgens haar aan de basis van haar beslissing. “Ze komen hier aan met de bus en velen kruipen over de omheining in plaats van te betalen. Komen ze iets bestellen, dan zijn ze agressief. Meisjes en kinderen worden lastiggevallen. Ze richten vernielingen aan: er werd zelfs een wasbak afgebroken. De bedreigingen zijn me te veel, hier houdt het op voor mij.”

Ook Ben Stassen van taverne De Brokkelink steekt zijn ongenoegen niet weg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen