Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). © BELGA

Bourgeois:"Vaksbondsprotest is voorbarig, maar ik begrijp de ongerustheid over het pensioenbedrag"

Het protest van de vakbonden vandaag tegen de pensioenplannen van de regering is "voorbarig", er is immers nog niets beslist. Dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). De minister-president begrijpt wel de ongerustheid van de mensen over het pensioenbedrag. "Wat niet kan, is dat mensen langer zullen werken voor minder pensioen. Daar geef ik de mensen die ongerust zijn gelijk."

40 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    En dan te weten dat deze Bourgeois momenteel 920 € pensioen per maand opstrijkt (bovenop zijn riante wedde van Minister President ) omdat hij potverdorie twaalf jaar een bij jobke als schepen gehad heeft in Izegem . Hij maakt zichzelf hier eens te meer belachelijk. Wie gelooft die nva nog
  • bob jansens

    6 jaar geleden
    De politici (en de media) vergeten steeds een ding: de mensen die effectief werken en dus effectief bijdrages betalen hebben, hebben recht op een deftig pensioen en dit vanaf een deftige leeftijd. Het is aan de politici om een oplossing te bedenken zodanig dat dat mogelijk is. Een eerlijk pensioen is een pensioen op basis van effectief betaalde bijdrages. andere criteria zoals aantal jaren gewerkt zijn naast de kwestie
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    De politiek heeft hier nog niet veel bewezen. Kijk naar het buitenland. Daar voeren ze die onzinnige politiek allemaal niet om iemand zijn pensioen in te korten. Waar zijn jullie mee bezig. Ons alleen laten betalen en bloeden. Profiteurs !
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    De waarheid is dat we gans onze loopbaan beduidend meer afdragen op ons loon dan in onze buurlanden (zie situatie piloten Brussels Airlines) , dat we zeker volgens de nieuwe plannen niet meer vroeger met pensioen gaan kunnen gaan en dat onze pensioenen de laagste zijn ivm deze van onze buurlanden, als het zo is dat een deftig pensioen op een redelijke leeftijd ons land naar het failliet zou leiden dan gaan al die andere landen allang voor ons failliet zijn,of niet soms?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Zou hij ook begrijpen dat er gezinnen zijn waar ze elkaar tegen komen op de trap. Terwijl de ene vertrekt naar zijn werk komt de andere thuis van het werk. Daartussen lopen een paar kinderen waar het goed zou moeten mee komen. Tegen dat die de deur uit zijn kan men tussen dat flexibel werken met twee dan weer zorgen voor de eigen dementerende en zorg behoeftige hoog bejaarde ouders omdat ook daar alles voor afgebouwd wordt.