De fly-over naar Gent-centrum
Volledig scherm
De fly-over naar Gent-centrum © Foto WN

Stadspark of viaduct? Deze belangrijke verkeersader veroorzaakt verdeeldheid in Gent

In Gent veroorzaken de toekomstplannen voor de zogenaamde fly-over, het verouderde viaduct dat inkomend snelwegverkeer tot in het hart van de stad brengt, verdeeldheid. Maandag kondigde schepen van Economie en Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq aan dat een tunnel het viaduct moet vervangen, zodat er een park kan komen. Maar schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) wil tijdens een 'Fly-over weekend' met omwonenden eerst een studie bespreken om stapsgewijs een nieuwe invulling uit te werken. "Dit is de schaamte ver voorbij", klinkt het bij N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt. "Na vijfeneenhalf jaar niets doen, wil men met het belastinggeld van de Gentenaar een verkiezingsprogramma in de verf zetten."

12 reacties

  • Haverbeke Vincent

    6 jaar geleden
    Puur electoraal van De Clerck. Een kandidaat, die nogmaals veel geld zal kosten met zijn beloftes, kunnen beter geweerd worden.
  • Calinda Struyf

    6 jaar geleden
    Aan het einde van deze verlenging zit ook nog een belangrijk knooppunt voor het doorstromend verkeer in Gent hetwelk dus ook in eender welke herplanning dient opgenomen te worden. Laat het geweten zijn dat als deze weg plus knooppunt plat gaat men dit voelt in heel Gent. Zeker niet voldoende om enkel naar het viaduct te kijken.
  • yves de bruyckere

    6 jaar geleden
    De B401 is een auto-injectienaald, verzonnen in een tijd toen ze er aan dachten de autoweg te laten doorlopen tot Drongen, en om de Vooruit te slopen om er een parkeertoren te bouwen.
  • geert vingerhoets

    6 jaar geleden
    breek alleen die brug af en natuurlijk een park de auto weren is de boodschap
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Een brug in het stadspark misschien. En anders een tunnel. Of geen stadspark en een brug en een tunnel. Kan ook. Of niets, dat is het goedkoopste.