Getty
Volledig scherm
© Getty

Wetenschappers ontdekken dat 250 miljoen jaar na de Oerknal al sterren werden gevormd

WetenschapHet heelal was nog maar 250 miljoen jaar jong toen er al sterren werden gevormd. Dat hebben wetenschappers vastgesteld aan de hand van een ver verwijderd sterrenstelsel. Volgens een mededeling van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht ESO werd ook nog nooit zo ver van ons vandaan zuurstof gedetecteerd.

11 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Gino Denil, zegt: want zowel die materie, energie, tijd en ruimte zijn het gevolg van de inflatie die plaats vond.—In deze beperkte schrijfruimte is het onmogelijk om zelfs maar een begin te maken om aan te tonen dat de inflatie waarover je spreekt nergens op slaat. Ik kan alleen maar verwijzen naar bronnen die weerleggen wat je zegt. Zoek op: bewijs voor "snelle inflatie heelal na big bang" naar de prullenmand
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het gaat niet gewoon over een explosie van materie, Leo Duym. Die bestond toen zelfs niet eens. Zelfs tijd en ruimte, zoals wij die ervaren, bestond niet. Want zowel die materie, energie, tijd en ruimte zijn het gevolg van de inflatie die plaats vond. En wetenschappelijk is al met verschillende experimenten bewezen dat tijd, ruimte en massa verbonden, van elkaar afhankelijk en relatief zijn. Terwijl jouw Bijbelse bronnen nog nooit iets bewezen hebben.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Yannik Samoy, mijn bronnen zeggen dat er nooit een oerknal geweest is, en nooit geweest kan zijn. De voorwaarden opdat iets kan exploderen, of in volume toenemen, zijn tijd én ruimte. De oerknal die zijn eigen voorwaarden schept om te kunnen plaats vinden? As contradictie kan dat tellen. Zoek op: Hoe zit het met de “big bang”? – scheppingofevolutie.nl
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Mijn bron is een documentaire over de oerknal die stelt dat de periode kort na de oerknal de meest vruchtbare was voor de creatie van leven.
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Leo Duym, wat ik bedoel is niet het herenigen van wat uit elkaar werd gehaald. Wat ik bedoel is dat er een periode is geweest kort na de oerknal waar alle elementen om leven te creëren dicht bij elkaar en veelvuldig aanwezig waren.