Plenaire vergadering in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Plenaire vergadering in het Vlaams Parlement. © Photo News

Vlaams Parlement veroordeelt geweld in Gaza, Groen en sp.a onthouden zich bij stemming

Conflict Israël-PalestinaHet Vlaams Parlement veroordeelt het recente geweld aan de grens tussen Gaza en Israël. In een voorstel van resolutie, dat woensdag is goedgekeurd in het Vlaams Parlement, wordt aangedrongen op een "internationaal onpartijdig onderzoek" naar het geweld en wordt aan de Europese Unie gevraagd een "actieve bemiddelende rol" te spelen. Oppositiepartijen sp.a en Groen onthielden zich bij de stemming. Zij wilden graag verder gaan in de tekst. Vlaams Belang keurde de resolutie wel mee goed. 

33 reacties

  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Een onderzoek dat onafhankelijk is, daar zijn de groenen en de roden doodsbang van.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Dat de oorlog de schuld zou zijn van Hamas is ongeloofwaardig. Vroeger weigerde Israël met de PLO te onderhandelen omdat dat terroristen waren. Hetzelfde later met fatah en nu weer met hamas. Wie er ook verkozen zal worden bij de Palestijnen, Israël zal weigeren om ermee te onderhandelen.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Groen en sp.a azen op joodse stemmen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Zolang de terroristen van Hamas de plak zwaaien komt er geen vrede. Laat ons niet blind zijn voor de waarheid. Zij misbruiken hun volk om hun eigen doelstellingen te gebruiken, op een inhumane manier.
  • Romain Nolf

    6 jaar geleden
    Maakt eerst dat het in ons land draaid, want het trekt op niks !