YouTube
Volledig scherm
© YouTube

VIDEO: Tornado trekt 'spoor van verwoesting' langs grens tussen Duitsland en Nederlands Limburg

BuitenlandDuitsland is woensdagavond opgeschrikt door een tornado. Die raasde door Viersen, een gemeente op amper 50 km van de Belgische grens. Beelden op sociale media tonen taferelen die we normaal vooral kennen van de windhozen in de Verenigde Staten. Plaatselijke autoriteiten spreken van een 'spoor van verwoesting'. Er zou al zeker één zwaargewonde geteld zijn. 

24 reacties

  • Joshua Brown

    6 jaar geleden
    En toch maar blijven filmen, ondanks het gevaarte die over het huis waait.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    De opwarming is al bezig sinds vorige eeuw en die 1967 Oostmalle tornado gebeurtenis is tussen een periode wanneer de CO² niveaus van 6 naar 15 miljard ton aan klimmen waren, tussen 1950 en 1970. Tegenover 2 miljard ton in 1900 en 0.03 in 1800. Nu zitten we aan +40 miljard ton. Dus dat 1967 Oostmalle was tijdens één van de grootste stijgingen in een heel korte periode in (recente) geschiedenis.
  • Jonathan Wouters

    6 jaar geleden
    Mooi toch! Sterkte aan de getroffenen.
  • Marie Vandam

    6 jaar geleden
    Moeder natuur blijft baas ! Altijd!. de mens staat daar NOOIT boven!
  • alfred cool

    6 jaar geleden
    De mens vervuilt zijn nest en omgeving maar God bestuurd nog altijd de natuur ! Erg is het voor de mensen die getroffen zijn en door onbewoonbaar verklaarde huizen alles kwijt zijn begint dat maar terug op te bouwen . Waar zit hier de solidariteit en nar waartoe kan u zich begeven om iets te doen voor deze mensen , of is het ieder voor zich zoals gewoonlijk de verzekering betaald wel uit !