De directie en de vakbonden van Brussels Airlines hebben geen akkoord bereikt. Er komt een afkoelingsperiode. De stakingsaanzegging blijft lopen.
Volledig scherm
De directie en de vakbonden van Brussels Airlines hebben geen akkoord bereikt. Er komt een afkoelingsperiode. De stakingsaanzegging blijft lopen. © BELGA

Geen akkoord tussen directie en vakbonden Brussels Airlines: nieuwe stakingen mogelijk in juni

De directie en de vakbonden van Brussels Airlines hebben deze nacht geen akkoord bereikt. Na meer dan vijftien uur onderhandelen zijn ze met lege handen uit elkaar gegaan. "Er is een vertrouwensbreuk tussen directie en piloten", aldus de vakbonden. Zij behouden hun stakingsaanzegging, maar een eventuele nieuwe staking zou er pas in juni komen.

116 reacties

  • Tony Van De Perre

    6 jaar geleden
    Schiphol!
  • Georgette Dilen

    6 jaar geleden
    Deze stakers verdienen het van in diepe armoede te geraken; dan zullen ze wel anders piepen!
  • Willy van craen

    6 jaar geleden
    Ik denk meer aan de andere personeels leden dan de piloten. Deze werken ook in ploegen en hebben thuis een gezin en meestal ook af betalingen te doen. De piloten zullen geen afbetalingen hebben gezien hun wedde.
  • Walter De Vuyst

    6 jaar geleden
    Staken berokkent schade aan iedereen , financieel voor het vliegend personeel en bovenal een enorme imagoschade voor Lufthansa . Voorlopig blijven de piloten voet bij stek houden . Hoelang nog ? Langs de andere kant is dit het zoveelste Duitse bedrijf dat negatief de krantenkoppen haalt . Na de sjoemelaffaire bij V.W. & Audi en de terugroepacties van duizenden Mercedessen wegens allerhande elektronische problemen is dit de zoveelste tegenslag voor de Duitse bedrijven .
  • Guido Ceuleers

    6 jaar geleden
    Nogmaals : in 2019 geen sprake meer van Brussels Airlines, door die stakingen. Eurowings( low cost Lufthansa), zal al die vluchten wel overnemen. Winst 2017 was 15 miljoen, staking kost 10,4 mio. Rekening is toch vlug gemaakt. Blijkbaar niets geleerd uit Sabena verhaal. Gaan de piloten vakbonden al het ontslagen personeel in dienst nemen ?