donderdag 17 mei 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Aljosa Urnaut: “Ik train zes tot acht uur per week met Bob Douwen.” Dick Demey

beachvolleybal

ALJOSA URNAUT wil scoren op BK-manche in Hechtel-Eksel

“Focus nu op zand”

De top van het Belgische beachvolleybal verzamelt dit weekend in Hechtel-Eksel voor de tweede manche van het Belgian Beachvolleybal Championship. Aan de zijde van Bob Douwen won Maaseikenaar Aljosa Urnaut afgelopen zondag de eerste manche in Brussel. “Wij gaan altijd en overal voor de overwinning.”

Rob KWANTEN

De inmiddels 30-jarige Aljosa, zoon van volleyballegende Andrej Urnaut, heeft deze zomer zijn zinnen gezet op het beachgebeuren.

“Ik was niet verbaasd door onze overwinning in Brussel”, blikt Urnaut terug. “Bob en ik vormen een sterk duo. Wij trainen zes tot acht uur per week en behoren tot de betere koppels in België. Je kan me ook geregeld in het krachthonk terugvinden. Tim Lemmens en Anshel Ver Eecke zie ik als onze zwaarste concurrenten, net als Martijn Colson en Dennis Deroey. Een eventuele eindoverwinning is natuurlijk alleen mogelijk als Dries Koekelkoren en Tom Van Walle de handdoek niet in de ring gooien. Zij leven al enkele jaren als profs en behoren tot de Europese top. Als zij meedoen op de Belgische tour, is de overwinning in principe altijd voor hen.”

Mondeling akkoord

In de zaal speelde Urnaut een sterke terugronde in het shirt van Axis Guibertin. Maar zal hij daar ook komend seizoen zijn kunsten nog vertonen?

“Ik heb een mondeling akkoord met Guibertin”, geeft Urnaut mee. “Maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds open sta voor een betere aanbieding. Binnenland of buitenland maakt me niet zo veel uit. Ik wacht voorlopig af en focus me nu op het zand. Of ik daarvan kan leven? Natuurlijk niet. Het is vooral een manier om fit te blijven. En de kans op een blessure is natuurlijk ook kleiner dan in de zaal. Het zand stelt je in staat om zelfs in de moeilijkste situaties voor de technische oplossing te kiezen.”

Urnaut is aangesloten bij Beachvolley Maaseik, dat naar goede gewoonte de laatste manche voorafgaand aan de Masters in Knokke-Heist organiseert. Hij laat dan ook niet na te reageren op de beslissing van de stad Maaseik om het evenement niet meer in het Maaseikse stadscentrum te laten doorgaan. “Bijzonder jammer. Zowel voor onze club als voor het Belgische beachvolleybal. Verschillende horeca-uitbaters op de Maaseikse markt deden hun beklag bij het stadsbestuur en haalden hun gelijk. We zijn genoodzaakt om het tornooi op onze eigen velden te organiseren. Daar hebben we helaas niet dezelfde mogelijkheden.”

Zaterdag worden in Hechtel-Eksel de kwalificaties afgewerkt. Een dag later is het tijd voor de Grand Slam.

Zonder Mouha

Nog dit: Liesbeth Mouha, die afgelopen weekend in Brussel de hoofdprijs pakte aan de zijde van Kim Lieckens, is dit weekend niet van de partij.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws