© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

IN BEELD. Tourwinnaar gespot aan ‘toog’ in Antwerps café

Met Cadel Evans kwam er zondag in de Boomgaardstraat een grote naam aan de start van het Velodome Criterium. Maar de Australische ex-wereldkampioen én gewezen Tourwinnaar kwam in Berchem niet het podium op. Bolleke te veel op?

Dominique Piedfort

Niet elke tijdrit start natuurlijk aan de toog van Café De Pelgrim, haast tegenover brouwerij De Koninck. Geestig om de renners daar aan de start te zien komen. Ook omdat ze tot wielerclubs behoren als De Reetzweters of De Zwarte Sneeuw. En de kerel met de Duitse kampioenentrui moest je niet in het Duits aanspreken. Hij bleek gewoon uit Mortsel te komen.

Naast het café bevindt zich fietsenwinkel Velodome waar het merk BMC prominent aanwezig is. Ligt daar de verklaring voor Evans’ aanwezigheid? Dat kon je trouwens gewoon aan hemzelf vragen toen hij bijna onopgemerkt voorbij de hamburgertent passeerde.

“Ik ben te gast bij Velodome als ambassadeur van BMC, dat is wat ik tegenwoordig doe”, zegt Cadel Evans. “Ik heb met het merk tijdens mijn loopbaan een speciale relatie opgebouwd, vandaar. Overal ter wereld neem ik nu aan fietsevenementen deel. Ik ben erg blij om hier te zijn. Lekker weertje en het lijkt me een leuk familiefeest. Het is ook de eerste keer dat ik echt tijd heb om wat van Antwerpen te zien. En ik moet zeggen dat de stad me erg bevalt.”

Halve Neuro

En weg was Cadel Evans voor een testrit door de smalle straten van Oud-Berchem. Onderweg was er iets minder animo dan langs het Tourparcours. Echte ambiance was er wel aan de start/finish in de Boomgaardstraat. Zeker toen Cadel Evans een eerste keer langskwam in de categorie geschoren benen. Waarna hij het even voor bekeken leek te houden. “Hola, Cadel, vier ronden, maat!”, riep commentator Halve Neuro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen