Zowel de witte kassa als de flexi-jobs werden twee jaar geleden ingevoerd om het zwartwerk in de horeca uit te roeien. Maar bij controles door de sociale-inspectiediensten werd vorig jaar nog in 43 procent van de gevallen een inbreuk vastgesteld, amper één procent minder dan in 2016.
Volledig scherm
Zowel de witte kassa als de flexi-jobs werden twee jaar geleden ingevoerd om het zwartwerk in de horeca uit te roeien. Maar bij controles door de sociale-inspectiediensten werd vorig jaar nog in 43 procent van de gevallen een inbreuk vastgesteld, amper één procent minder dan in 2016. © Photo News

Flexi-jobs en witte kassa stoppen zwartwerkers niet

Bij controles op zwartwerk in de horeca loopt nog altijd bijna de helft tegen de lamp. Ondanks de witte kassa en het succes van de flexi-jobs, schrijven De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag.

33 reacties

  • Pieter De Ruyter

    6 jaar geleden
    Mij hoeft de uitbater geen ticket te geven,maar dan eis ik wel 10% korting.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Een rechtse regering die iets zou doen tegen zwartwerk je moet maar geloven in sprookjes.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Controles ? om te lachen . Vorige week nog een zelfstandige gehoord : mijne boekhouder zegt dat ik minstens 30 % in het zwart moet werken of dat je anders beter kan stoppen . Vooral in de bijberoepen gebeuren er schandalige zaken , daar loopt het zwart werk op tot 60 %.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    En op vele plaatsen krijg je helemaal geen ticket. De gewone man zal wel blijven betalen voor die zelfstandige zwartwerk foefelaars,die dan nog eens alles mogen inbrengen. Beter mega boetes opzetten.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Als frauderende overheid kan je van je kapotbelastte burgers moeilijk verwachten dat zij wel braaf alles volgens de regeltjes doen. Ten andere, velen die willen werken, maar nergens aangenomen worden wegens te oud, te allochtoon, te lelijk, enz hebben maar 2 opties: in regelrechte armoe belanden met hun zielige uitkering of bijklussen in het zwart. Ik heb gelukkig nog een job, maar eens het water mij aan de lippen staat, ga ik ook niet zitten creperen hoor.