De dienstverlening van De Lijn is vandaag verstoord door de eerste dag van een vierdaagse staking van de socialistische en liberale vakbond. Dat meldt de vervoersmaatschappij.
Volledig scherm
De dienstverlening van De Lijn is vandaag verstoord door de eerste dag van een vierdaagse staking van de socialistische en liberale vakbond. Dat meldt de vervoersmaatschappij. © Foto Anckaert

Chauffeurs De Lijn staken: hier ondervindt u vandaag hinder

De dienstverlening van De Lijn is vandaag verstoord door de eerste dag van een vierdaagse staking van de socialistische en liberale vakbond. Dat meldt de vervoersmaatschappij. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers steunen de actie niet, waardoor er wel bussen en trams zijn uitgereden. Een overzicht van de hinder.

66 reacties

  • Wim De Vos

    6 jaar geleden
    Geraken die gasten dat staken zelf niet beu??
  • Cooks Roy

    6 jaar geleden
    Beste Ronny, ik denk dat je bij het tekenen van je contract best zult geweten hebben wat je te verwachten hebt en die "speciale" uren en dat week-end werk zullen (veronderstel ik) toch wel met de nodige premies gelardeerd worden. Je weet dus waaraan je begint. Het is dan nogal platjes om nadien beginnen te zeuren.
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Neem het openbaar vervoer mensen...als er niet gestaakt wordt tegen een hervorming die de administratieve rompslomp moet verminderen tenminste.
  • Heimo Davidts

    6 jaar geleden
    Ben 40 euro kwijt aan een taxi. Zou het moeten terugvragen aan die stakers. Dan tel ik de trein nog niet mee.
  • Ronny Wauters

    6 jaar geleden
    Als al degenen die hier zitten kappen op het personeel van De Lijn zelf eens enkele maanden komen rijden met een bus zullen ze wel anders spreken. Werken van 3u of 4u 's morgens en soms tot 's nachts 3u, weekends + dagelijks problemen met files, defecte bussen, klagende reizigers, onrespectvolle scholieren, agressie, enzovoort. Dit is de wereld van vandaag maar weinigen staan hierbij stil. Er staan 300 jobs open maar niemand wil het nog doen en waarom denk je dat dit is?