© CCF

Björn Soenens doet nachtje door met Trump en Clinton

“We doen dit voor de freaks”, zegt Björn Soenens (48) die vannacht vanaf drie uur uitleg geeft bij het eerste debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton.

tdl

Nu hij niet langer hoofdredacteur is van ‘Het Journaal’, heeft Björn Soenens de handen vrij om zich met zijn volle gewicht op de presidentsverkiezingen in de VS te gooien. Soenens analyseert vannacht van drie tot kwart voor vijf het debat tussen Trump en Clinton, live op Canvas. Hij beseft dat de meeste kijkers er hun slaap niet voor zullen laten. “Het debat wordt wel nog drie keer heruitgezonden. (lacht) Maar met meer dan honderd miljoen kijkers in de VS moéten we dit wel rechtstreeks uitzenden. Dit heeft iets van een sportwedstrijd en als nieuwszender kun je dit niet laten liggen. Ik doe de analyse voor, tijdens en na, Karine Claassen presenteert en we hebben ook reacties van mensen die het debat hier in en in de VS volgen. Het debat wordt zelfs live ondertiteld.”

Fight of the night

Omdat Trump en Clinton nooit eerder rechtstreeks in duel gingen, is Soenens meer dan bereid om voor dit debat wakker te blijven. “Dit gaat over de nieuwe leider van het vrije westen. Trump kan nog altijd winnen. Gaat hij schelden of houdt hij het beschaafd? Dit wordt een thriller, the fight of the night. Ik heb met die presidentsverkiezingen een voltijdse job en I love it. Ik ben sinds drie weken geen hoofdredacteur meer, er zijn natuurlijk heel wat taken van management weggevallen. Daar ben ik niet ongelukkig om. Ik heb altijd gezegd dat ik voor twee à drie jaar hoofdredacteur wou zijn. De mensen mogen denken wat ze willen, ik doe nu wat ik graag doe.”

Het debat van Trump tegen Clinton is vannacht vanaf 3 uur te zien op Canvas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer