Greenpeace maakt ijsjes met hernieuwbare energie vanop het dak van het Europees Parlement.
Volledig scherm
Greenpeace maakt ijsjes met hernieuwbare energie vanop het dak van het Europees Parlement. © BELGAONTHESPOT

Greenpeace maakt ijsjes met hernieuwbare energie vanop dak Europees Parlement

Greenpeace houdt vandaag aan het Europees Parlement verschillende acties om voor hernieuwbare energie te pleiten. Dat doen ze onder meer door ijs te maken met energie van mobiele zonnepanelen, op het dak van het parlement.

7 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    @ joske: informeer u: zonpanelen hebben geen zon nodig, molens wel wind.
  • Jeroen Deschrijver

    6 jaar geleden
    Laat bijvoorbeeld ook eens de Antwerpse haven draaien op herniewbare energie. Dat zou pas een bewijs zijn dat het kan. Tot nu toe nog geen enkel bewijs gezien dat er in Belgie op elk moment genoeg hernieuwbare energie voorhande is. Alleen oa groenen die schreeuwen dat het zo is. Bewijzen!
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Blijkbaar is code 1 van kracht aan het Europese parlement,want blijkbaar zijn rugzakken geen probleem meer om er zomaar mee rond te lopen.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Greenpeace zou toch eens moeten nakijken wie met het meeste winst van hernieuwbare energie gaat lopen: dat zijn net de industrie (Huts & Co) en een aantal energiemaatschappijen: ook deels Engie/Electrabel, maar vooral maatschappijen zoals Eneco die uitsluitend groene stroom leveren, maar geen enkele bijdrage aan de stabiliteit van het net moeten leveren. Dat mogen de maatschappijen met fossiele brandstoffen en kerncentrales doen... Wel de lusten, niet de lasten...
  • Gilbert Hermans

    6 jaar geleden
    Als men weet dat er in de Sahara voldoende zonnepanelen kunnen geplaatst worden om gans Europa van elektriciteit te voorzien, studie door Siemens vele jaren geleden, doet men het niet door tegenkanting van de olielobby. In Spanje wordt men beboet als particulier als men zonnepanelen voor stroomopwekking plaatst. Zakkenvullerij door politici.