Zware ochtendspits: “Ongeval op verkeerde plaats op het verkeerde moment”

© pol de wilde

Een al bij al banale aanrijding tussen een personenwagen en een vrachtwagen op de Antwerpse ring richting Gent ter hoogte van Borgerhout zorgt maandag voor een erg zware Antwerpse ochtendspits. Ook in Aarschot is een ongeval gebeurd met vrachtwagens, het verkeer moet er een uur aanschuiven.

Het Vlaams Verkeerscentrum heeft het over een ongeval “op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment”. Vooral vanop de aankomende snelwegen E19 en E34/E313 is het om 7.30 uur nog steeds tot een uur aanschuiven geblazen.

Door het ongeval waren aanvankelijk drie rijstroken versperd. Intussen is de personenwagen getakeld en kon de vrachtwagen verplaatst worden. De rijbaan is sinds 7.15 uur volledig vrij, maar voor de ochtendspits mocht dat niet meer baten. Op de E19 staat er een file van voor Sint-Job-in-’t-Goor, op de E34 vanaf Zoersel en op de E313 zelfs al vanaf Grobbendonk.

Ook ellende in Aarschot

Het verkeer op de E314 Lummen-Leuven ondervindt maandagochtend ernstige hinder van een verkeersongeval in Aarschot. Daar zijn twee vrachtwagens om een nog onduidelijke reden op elkaar ingereden. Door het ongeval is in de richting van Leuven plaatselijk slechts één rijstrook vrij, wat een file veroorzaakt. Daarin moet het verkeer een uur aanschuiven. Bestuurders die vanuit Hasselt naar Gent willen, krijgen de raad via Antwerpen te rijden.

Eén van de chauffeurs zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden, maar raakte niet zwaargewond. De twee vrachtwagens moeten getakeld worden en er is heel wat mazout op de rijbaan gelekt die ook nog moet opgeruimd worden. Een en ander zal nog enige tijd in beslag nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen