Belga/rv
Volledig scherm
© Belga/rv

18 van de 19 verdachten van diamantroof Brussels Airport vrijgesproken bij gebrek aan bewijs

DiamantroofDe Brusselse correctionele rechtbank heeft 18 verdachten van de diamantroof op Brussels Airport vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Bij die overval op 18 februari 2013 werd 37 miljoen euro aan diamanten gestolen uit een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss. Het parket Halle-Vilvoorde had celstraffen van 1 tot 8 jaar gevorderd tegen de verdachten, maar volgens de rechtbank zijn de aangevoerde bewijselementen onvoldoende om hen schuldig te verklaren. Voor één verdachte, Marc Bertoldi, is er nog geen uitspraak. Zijn aandeel wordt afgesplitst en op een latere datum behandeld.

92 reacties

  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Fantastisch toch hoe onze justitie werkt. Geen wonder dat Belgie het paradijs is voor criminelen.
  • Alan Janssen

    6 jaar geleden
    Nog eens bewijs dat de rechtbank een klucht is... er werken 40 man 2 jaar aan en dan beslist een persoon even.... misschien heeft de rechter nu ook een extra pensioen.... meestal geen rechtvaardigheid, maar diegene met de grootste mond en trucs zal zegevieren
  • Maurice Keukelaers

    6 jaar geleden
    Als DNA en bezwarende telefoongesprekken onvoldoende bewijzen zijn, wat dan wel ? Of beroept men zich weer op de "privacy" ? Wat een klucht.
  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    En als ik, ocharme 5 km/u te snel rijd, krijg ik een boete in de bus. Direct te betalen of anders moet ik het bij meneerke komen uitleggen, zoniet vlieg ik in den bak. Dit is echt een apenland ...
  • Jos Vercammen

    6 jaar geleden
    Sommigen die hier weer kritiek op het gerecht en de rechter hebben en deze laatste beschuldigen van corruptie moeten eens overwegen dat een persoon die moet voorkomen, een verdachte is en zijn schuld dient bewezen te worden. Indien een rechter oordeelt dat er geen juridische argumenten zijn om de beschuldigde te veroordelen, dan moet hij hem (haar) vrijspreken. Zo werkt nu eenmaal een rechtstaat.