VRT stopt eind dit jaar met uitzenden via DVB-T

De VRT stopt op 1 december met uitzenden via de digitale ether, beter bekend al DVB-T. De openbare omroep wil voor het onlineaanbod volop inzetten op VRT NU, dat aanzienlijk meer gebruikers heeft en gebruiksvriendelijker is.

Digital Video Broadcasting Terrestrial of DVB-T: met die techniek biedt de VRT sinds de jaren 2000 Eén, Canvas en Ketnet en de verschillen radionetten via de digitale ether aan. Op 1 december stopt de openbare omroep deze uitzendingen, omdat het mediagebruik de jongste jaren grondig is veranderd.

Vandaag maken minder dan 45.000 Vlamingen gebruik van DVB-T en volgens de VRT is blijven investeren in de techniek niet te verantwoorden. In de plaats wil de Reyerslaan voor het onlineaanbod volop inzetten op VRT NU. Dat is gratis en biedt de gebruiker meer mogelijkheden zoals uitgesteld kijken, doorspoelen en terugspoelen.

"VRT NU is gebruiksvriendelijk en heeft een goed jaar na de lancering al meer dan 1.125.000 geregistreerde gebruikers", zegt woordvoerder Bob Vermeir. "Het platform is dus goed ingeburgerd bij de Vlamingen. Zij kijken steeds vaker online, dus is het logisch dat we hierin investeren met het oog op de toekomst."

DVB-T kost de VRT jaarlijks meer dan 1 miljoen euro. Die middelen wil de openbare omroep na 1 december gebruiken om onder meer VRT NU verder uit te bouwen en te verbeteren.

Meest gelezen