Bart Van Malderen.
Volledig scherm
Bart Van Malderen. © photo_news

Sp.a: "Het armoedebeleid faalt, de cijfers van N-VA zijn luchtkastelen"

ArmoedeVolgens Vlaams parlementslid Bart Van Malderen (sp.a) bewijzen de nieuwe cijfers dat het armoedebeleid "faalt". "Het beleid van deze regeringen duwt grote groepen mensen verder de armoede in. Het armoederisico was de voorbije 10 jaar nooit hoger dan vandaag. Tussen nu en vorige regering is er een stijging van 5% bij jongeren tussen 16 en 24. Bij ouderen was er een daling sinds 2008 en zien we vanaf 2015 opnieuw een stijging", aldus Van Malderen.

67 reacties

  • Bob Bedford

    6 jaar geleden
    Ik vind dat de socialisten hunnen teut moeten dicht houden over "de armsten". Het waren wel socialisten die van de armsten steelden in Brussel en zich een overdreven loon lieten uitbetalen op kosten van de armsten ! Schande, denken die nu echt dat we dat zo snel vergeten zijn ?
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Ik weet niet in wat N-VA wel slaagt, buiten de eigen zaken vullen en beloftes breken. Maar de sp-a zou beter zijn bek houden, ze zijn immers de importeurs van armoede en criminaliteit.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Correctie, sp.a: júllie armoede(wan)beleid, reeds 30 jaar, faalde niet: nva zet enkel verder wat jullie, sp.a veroorzaakt hebben: van ons afpakken en ipv alleen in eigen zakken te steken,delen ze nu ook nog eens uit aan al wie geen bijdragen leveren om ónze armoede tot aan de bedelstaf nog wat te bespoedigen.Kritiek hebben op wat sp.a zélf veroorzaakte,je moet het lef maar hebben!
  • Chris de Velde

    6 jaar geleden
    Het is toch verwonderlijk dat in alle landen van de ganse wereld, regeringen altijd foutieve gegevens hebben en de oppositie altijd de juiste (meer populaire). Wanneer de oppositie in de regering komt hebben ze dan weer eens verkeerde cijfers, en dan moet bijgestuurd worden!
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    En hoeveel jaren heeft de SPA in de Vlaamse regering gezeten Piet Vanzonhoven zonder er iets aan te doen.