Luchtfoto van de Tweede Maasvlakte bij de Rotterdamse haven ten westen van de Maasvlakte. Het gebied is 2.000 hectare groot.
Volledig scherm
Luchtfoto van de Tweede Maasvlakte bij de Rotterdamse haven ten westen van de Maasvlakte. Het gebied is 2.000 hectare groot. © ANP

Grootste windturbine ter wereld in Rotterdam

Op de Tweede Maasvlakte in de Rotterdamse haven komt de grootste windturbine ter wereld. Het enorme gevaarte gaat stroom leveren aan 8.000 huishoudens en heeft een vermogen van zeker 10 MW (megawatt). Dat heeft de gemeente Rotterdam bekendgemaakt.

4 reacties

  • Jan Vandersypen

    6 jaar geleden
    Ze zullen de pompen aandrijven die maken dat de boel niet onderloopt en uw elektrische wagens van schone energie voorzien...
  • willy van der Wijk

    6 jaar geleden
    de zee is al vergeven van plastiek en olie , wat zal het zijn als deze speeltjes binnen honderd jaar het laten afweten want ook dat word oud en versleten , wat dan bij stormweer.
  • pierre Van den Wijngaert

    6 jaar geleden
    We willen allemaal windmolens,maar niet in onze gemeente zij de groene schepen in onze gemeente,naast het Albertkanaal
  • Polyvalent

    6 jaar geleden
    Nl is er al een tijdje langer mee bezig maar als de tijd gekomen is dat die molens gerenoveerd gaan moeten worden en België op een paar jaar tijd alle molens onder handen gaan moeten nemen gaan we er met zijn allen voor een zoveelste keer financieel niet goed voor staan!!