De Turkse president Recep Tayyip Erdogan met zijn echtgenote.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan met zijn echtgenote. © AFP

Omwonenden en milieuactivisten klagen Erdogans "megalomane kanaal" aan: 150 meter breed, 45 kilometer lang

Nog dit jaar moet de bouw beginnen van wat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ooit zelf zijn "megalomane project" noemde: een 150 meter breed en 45 kilometer lang kanaal dwars door de ecologisch waardevolle achtertuin van Istanboel. De nieuwe verbinding tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara moet de drukke Bosporus verlichten, claimt de Turkse regering. Maar omwonenden en milieuactivisten vrezen vooral de negatieve impact op de omgeving.

29 reacties

  • saban ulker

    6 jaar geleden
    TMMOB is vereniging van opositie voor alles. wil je iets doen, staan ze daar half beschonken ' wij zijn tegen' zonder enig overtuigende argumenten. Doe je niets ze staan er weer als opositie en ze weten niet waarom ze daar staan.
  • Mustafa Sipahi

    6 jaar geleden
    Ah , waarom hebben we hier geen leider als erdogan ! Zeg dat keer gewoon
  • Mustafa Sipahi

    6 jaar geleden
    Spanjaarden hebben aandelen op het panamakanaal , daarom protesteren ze Zoals duitsland en holland tegen het grootste luchthaven van europa zijn Frankfurt en schiphol bye bye
  • hasso Naciye

    6 jaar geleden
    Ik ruik hier weeral jaloersi van de meeste mensen. Die vent doet toch iets voor zijn land wa moeit zich europaenan daar mee ? Zijn dat zaken van Europa ? wij hebben hier genoeg problemen in België . Los eerst dit op
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Hij heeft in de laatste jaren zoveel megalomane project opgezet dat er in het volgende jaar een serieus deficit dreigt. Dat zou zijn herverkiezing kunnen bemoeilijken en daarom heeft hij vervroegde verkiezingen uitgeroepen.