De afgezette ex-minister-president Carles Puigdemont verblijft momenteel in Berlijn in afwachting van een beslissing over zijn uitlevering.
Volledig scherm
De afgezette ex-minister-president Carles Puigdemont verblijft momenteel in Berlijn in afwachting van een beslissing over zijn uitlevering. © EPA

Spaanse rechter waarschuwt Duitsland niet "dezelfde fout" te maken als België bij uitlevering Puigdemont

De Spaanse rechter Pablo Llarena, die bij het Hooggerechtshof de zaken van de afgezette Catalaanse ministers behandelt, heeft Duitsland per brief gewaarschuwd niet "dezelfde fouten" te maken als het Belgische gerecht. In ons land besliste de raadkamer gisteren de drie Catalanen die nog in ons land verblijven, niet uit te wijzen omdat de Europese aanhoudingsbevelen niet geldig waren. Klopt niets van, zegt Llarena, die wil dat Duitsland ex-minister-president Carles Puigdemont overlevert.

24 reacties

  • rob jamers

    6 jaar geleden
    België heeft zich ronduit belachelijk gemaakt. N-VA des te meer ! Zovlug mogelijk naar Spanje uitleveren, zodat deze soap ten einde loopt.
  • willy cornille

    6 jaar geleden
    Blijkt die Spaanse rechter toch wel een marionet én goede vriend van premier en Franco aanhanger Rajoy te zijn. De Duitse rechter moet Puidgdemont terug naar Belgie sturen en kan Belgie het geval "Leon Degrelle" even in herinnering brengen. Al goed dat Bart De Wever niet in Spanje woont ... alhoewel. De Spaanse rechter gaat echter wel zijn boekje te buiten met deze brief door de Duitse rechter zijn beoordelingsvermogen bij voorbaat in twijfel te trekken.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Politiek is niets meer of minder dan een mening die gehandhaafd wordt met wapens.
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat de Duitsers echt wel de vijf minuten politieke ruggegraat hebben en deze fenomenale politieke oplichter en kapotmaker van een volk zal uitleveren aan Spanje. Zodat deze klaploper zijn oververdiende straf kan krijgen.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    De simpelste wijze voor de Duitse rechter is Puigdemont terug te sturen naar België van waaruit hij vertrok. Het is België die die zaak moet oplossen, niet Duitsland want Puidgemont was daar enkel op doorreis. Soms liggen simpele zaken voor het grijpen wanneer je de wet wat kan-moet-wil interpreteren. Ons land kan dan met gelijke munt betalen en wat selectieve doofheid toepassen.