BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Raad van State schorst vernietiging van beslissingen faciliteitengemeenten

De Raad van State heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans teruggefloten over de nietigverklaringen die ze heeft ingesteld van beslissingen van Sint-Genesius-Rode, Drogenbos en Wezembeek-Oppem. Die faciliteitengemeenten hadden besloten om de Franstalige inwoners te informeren dat ze konden kiezen om voor een periode van vier jaar in het Frans te worden bediend. Die keuze zou in het Rijksregister van de natuurlijke personen worden geregistreerd. Homans beraadt zich over het schorsing maar wijst er ook op dat de Raad van State streng is voor de gemeenten.

6 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De Raad van State is in essentie een Franstalige instelling. Men moet niet verwonderd zijn over bepaalde uitspraken.
  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Dat is altijd hetzelfde: die Franstaligen willen hun taal opdringen in gemeenten waar ze eerst ingeweken zijn. Dus ze passen zich niet aan, hoewel de faciliteiten precies daarvoor bedoeld waren. En wij eisen dat immigranten zich aanpassen? Hoe rijmt men dat tesamen?
  • Karel Ongena

    6 jaar geleden
    Als het wettelijk voorziene uitdovend karakter van de faciliteiten eindelijk in de praktijk zou worden omgezet was dit eeuwigdurend circus niet nodig. Maar ja, België is nu eenmaal een circus.
  • Mady Vermeulen

    6 jaar geleden
    De verfransing van Vlaanderen gaat onverminderd voort. Het is de hoogste tijd dat Vlaanderen onafhankelijk wordt.
  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Kan iemand uitleggen aan de gewone burger waarom Franstaligen faciliteiten zouden moeten hebben ? Geen mens die dat nog snapt ! En waarom is het dat als een Nieuwe Belg Nederlands leert , iedereen dat aanmoedigt en dat integratie noemt . Maar als de Waal vertikt om Nederlands te leren , dan heet dat ' democratie ' ? Van aanpassing aan cultuur & taal in Nederlandstalige gemeenten moeten Franstaligen niet spreken ... :s